Van Egmond doet onthulling na Willem II - ADO: 'Ophef grotendeels overtrokken'

Van Egmond doet onthulling na Willem II - ADO: 'Ophef grotendeels overtrokken'

Gepubliceerd: donderdag 25 februari 2021 om 14:14do 25-02-2021 om 14:14

Het optreden van arbiter Siemen Mulder in de kelderkraker tussen Willem II en ADO Den Haag (1-1) doet veel stof opwaaien. Dick van Egmond, coördinator scheidsrechterszaken bij de KNVB, voelt zich genoodzaakt om te reageren.

Het ging na Willem II - ADO niet over de uitslag of het bedenkelijke niveau, maar vooral over Mulder. Met een aantal dubieuze beslissingen - beide ploegen kregen een penalty en een rode kaart - vestigde hij de aandacht op zich. "Bij de leiding ging het behoorlijk fout", sneerde ADO-trainer Ruud Brood na afloop.

Het irriteert Van Egmond. "Veel van onze toppers (Björn Kuipers, Danny Makkelie, red.) zitten nu in het buitenland voor Europese duels. Maar Siemen is ook een topper, die al jaren op het hoogste niveau fluit", reageert de scheidsrechtersbaas bij de NOS.

Van Egmond erkent dat Mulder niet alles goed deed in Tilburg en heeft de wedstrijd inmiddels geanalyseerd met de veelbesproken scheidsrechter en zijn team. Hij voegt eraan toe dat de beelden die de televisiekijker te zien krijgt, niet het hele verhaal vertellen.

"Op televisie zijn dingen slecht in beeld gebracht", meent Van Egmond. De VAR blijkt andere beelden tot zijn beschikking te hebben. Dat heeft onder meer te maken met uitzendrechten. "Het blijkt dat de ophef grotendeels overtrokken is", concludeert Van Egmond na het doornemen van alle momenten.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws