Velthuizen staat voor eerste Eredivisie-optreden sinds 2014: 'Prettig om te zien'

Velthuizen staat voor eerste Eredivisie-optreden sinds 2014: 'Prettig om te zien'

Gepubliceerd: donderdag 25 februari 2021 om 15:30do 25-02-2021 om 15:30

Fortuna Sittard staat op het punt Piet Velthuizen in te lijven. De clubloze doelman (34) traint sinds woensdag mee, maakt een goede indruk en staat komende zondag waarschijnlijk onder de lat tegen FC Groningen.

Fortuna is er veel aan gelegen Velthuizen zo snel mogelijk vast te leggen, meldt De Limburger. De keeper uit Nijmegen, die één keer uitkwam voor het Nederlands elftal, geldt als noodoplossing, nu Yanick van Osch weken buitenspel staat met een blessure en Alexei Koselev bezig is met een transfer naar Japan.

Velthuizen kan tot het einde van het seizoen tekenen in Sittard. "Het zag er goed uit", zegt trainer Sjors Ultee over de eerste trainingen van Velthuizen. "Dat hij ervaring heeft wisten we natuurlijk al en dat het een slimme keeper is ook. Maar hij was ook heel erg gretig, dat is wel prettig om te zien. Dus nu gaan we in gesprek met elkaar."

De laatste jaren was Velthuizen actief bij AZ en Telstar, maar officiële wedstrijden keepte hij niet. Zijn beste periode beleefde de doelman bij Vitesse. In Arnhem stond hij in ruim 200 wedstrijden onder de lat. In 2014 keepte hij voor het laatst in de Eredivisie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws