Ajax mag Onana 'geen informatie geven', Promes-vertrek 'een nieuw begin'

Ajax mag Onana 'geen informatie geven', Promes-vertrek 'een nieuw begin'

Gepubliceerd: donderdag 25 februari 2021 om 18:56do 25-02-2021 om 18:56

Edwin van der Sar, de algemeen directeur van Ajax, heeft voor de belangrijke Europa League-return zijn licht laten schijnen over de situatie van Andre Onana in Amsterdam. Daarnaast bespreekt hij de transfer van Quincy Promes naar Spartak Moskou.

Ajax probeert goed contact te houden met Onana, maar dat is allesbehalve makkelijk. Van der Sar geeft aan dat de twee partijen samen naar een oplossing zoeken. "Andre heeft een flinke tik gehad, wij ook", aldus Van der Sar bij RTL 7. "Op dit moment mag hij niet trainen bij de club. Ik mag ook geen informatie aan hem geven, wat heel raar blijft natuurlijk. De komende weken gaan we het zien."

Van der Sar richt zich vervolgens op de transfer van Promes. Het duurde even, maar uiteindelijk kwamen beide partijen eruit. "We zijn niet opgelucht. Quincy is een mooi ventje. Hij moest hier op zijn zestiende weg, voornamelijk door zichzelf. Hij heeft vervolgens zijn carrière opgepakt. Het Nederlands elftal gehaald, we wilden hem terug hebben. Hij is enorm belangrijk geweest, met name met Hakim (Ziyech, red.). Dat was een soort twee-eenheid."

Promes gaf zelf bij de Ajax-clubleiding aan toe te zijn aan een nieuwe stap. "Hij gaf aan: ik wil een andere stap maken. Een nieuw begin. Dat is uiteindelijk gelukt. Complimenten aan Marc (Overmars, red.) ook, ze hebben goed werk geleverd", sluit Van der Sar af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws