Janssen duidt Premier League-jaren Blind: 'Was voetballend niet zo goed'

Janssen duidt Premier League-jaren Blind: 'Was voetballend niet zo goed'

Gepubliceerd: donderdag 25 februari 2021 om 19:17do 25-02-2021 om 19:17

Theo Janssen geniet als hij Daley Blind aan het werk ziet, maar begrijpt ook waarom de dertigjarige linkspoot minder uit de verf kwam tijdens zijn Manchester United-periode. Bij Ajax kan Blind doen waar hij goed in is, maar in de Premier League was dat iets lastiger, betoogt Janssen.

Blind verruilde Ajax in 2014 voor Manchester United, won in 2017 de Europa League ten koste van zijn oude club en bewandelde één jaar later weer de omgekeerde weg. "Daar zijn ze misschien net iets sneller, net iets sterker, komt hij misschien iets meer in zijn zwakte te voetballen", analyseert Janssen bij RTL7 de Premier League-jaren van Blind. "Bij Manchester – zeker in de periode dat hij er zat – was het voetballend niet zo heel goed. Dan moet hij vooral verdedigen en komt hij in zijn zwakte."

Bij Ajax is dus het omgekeerde het geval: Blind wordt in Amsterdam juist op zijn sterke punten benut. "Ajax is een ploeg die heel erg goed speelt in balbezit, heel weinig balverlies heeft. Daardoor kan hij zijn kwaliteiten benutten. Hij is heel goed aan de bal, dat laat hij wekelijks zien", aldus Janssen, die zijn bewondering niet onder stoelen of banken steekt. "Hij is zó ontiegelijk rustig aan de bal, stelt altijd uit, probeert vooruit te spelen. Het is gewoon een genot om naar te kijken."

Blind staat donderdagavond weer in de basis bij Ajax, dat het in de Europa League opneemt tegen Lille OSC. De routinier start noodgedwongen als linksback, bij afwezigheid van Nicolás Tagliafico.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws