Perez krijgt flashback: 'Doet me denken aan het Lille van twee jaar terug'

Perez krijgt flashback: 'Doet me denken aan het Lille van twee jaar terug'

Gepubliceerd: donderdag 25 februari 2021 om 19:58do 25-02-2021 om 19:58

Laatste update: donderdag 25 februari 2021 om 20:01do 25-02-2021 om 20:01

Ajax is met een 1-0 voorsprong op Lille OSC de rust ingegaan en mag zich daar gelukkig mee prijzen, vindt het ESPN-duo Ronald de Boer-Kenneth Perez. De beide analisten vinden dat de koploper van de Franse Ligue 1 het een stuk beter doet dan in de heenwedstrijd.

"Veel meer druk, veel meer initiatief nemend, vooruit verdedigen", opent De Boer, die ook zag dat Ajax niet helemaal in zijn spel kwam. "Als je Blind op het middenveld zou hebben, die veel rust heeft... Nu komt Álvarez veel aan de bal: verdedigend doet hij zijn werk, maar aan de bal stokt het, dan kun je niet lekker vloeiend doorvoetballen. Ajax heeft eigenlijk mazzel dat ze met 1-0 voorstaan."

Collega Perez kreeg flashbacks naar het najaar van 2019: Ajax won toen in de Champions League thuis én uit van Lille, hoewel de Fransen heel wat kansen kregen. "Het doet me wel denken aan het Lille van twee jaar geleden: veel mogelijkheden, maar blind schieten of slecht schieten of niet het overzicht houden. Het is een bijzonder team, dat Lille, moet ik eerlijk zeggen. Twee jaar geleden vond ik het ook al een zeer bijzonder team: erg goed voetbal, snelheid, alleen het afwerken..."

Ajax kwam op slag van rust nog eens goed weg, toen Antony een overtreding in de eigen zestien meter leek te maken. "Goed dat we een normale scheidsrechter hebben, wat ook ver te zoeken is in de Europa League", doelde Perez op Ivan Kruzliak, de arbiter van het heenduel waarvan de Deen niet bepaald onder de indruk was. "Hij schat dingen goed in, zoals die eventuele penalty met Antony."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Europa League Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws