PSV op rapport: Schmidt scoort onvoldoende, glansrol aan PSV-zijde teniet gedaan

25-02-2021 23:00 Laatste update: 26-02-2021 00:04
144

Lang leek PSV op weg naar de volgende ronde van de Europa League, maar in de slotfase ging het mis tegen Olympiakos. Lang leek Eran Zahavi de matchwinner te worden, maar de late 2-1 van Ahmed Hassan gooide roet in het eten. Pablo Rosario is de enige PSV-speler die een onvoldoende achter zijn naam krijgt.

Yvon Mvogo – 6: de PSV-keeper kreeg vrij weinig te doen in de return tegen Olympiakos, maar moest de bal een aantal minuten voor tijd toch uit zijn net vissen. Invaller Hassan besliste het tweeluik in de slotfase en dompelde Eindhoven in rouw.

Denzel Dumfries – 6: de PSV-aanvoerder speelde zoals we van hem gewend zijn. Maakte zijn meters aan de rechterkant van het veld en was ook aanvallend op de helft van Olympiakos te vinden. Dumfries was op weinig foutjes te betrappen.

Jordan Teze – 6,5: wanneer je weinig over een verdediger kan zeggen, heeft hij het over het algemeen vaak goed gedaan. Teze deed zijn verdedigende taken, liet zijn directe tegenstander niet gevaarlijk worden en was zo belangrijk voor PSV.

Nick Viergever – 6,5: terug in de basis bij PSV en meteen van grote waarde: Viergever deed wat er van hem gevraagd werd tegen Olympiakos. Degelijk, betrouwbaar, solide: plak er je eigen sticker op. Laten we het erop houden dat het een wereld van verschil was met Timo Baumgartl, die vorige week nog in de fout ging tegen de Griekse opponent.

Philipp Max – 6: begon ongelukkig aan het duel en pakte een snelle gele kaart. Herpakte zich echter goed en was in het vervolg van de wedstrijd belangrijk voor zijn ploeg door constant op te stomen langs de linkerkant van het veld. Was dichtbij de 3-0, maar zag hoe zijn hard ingeschoten vrije trap naast vloog.

Olivier Boscagli – 6: speelde als vervanger van Ibrahim Sangaré op het middenveld van PSV en deed dat prima. Was belangrijk bij de tweede treffer van Zahavi, door een vrije trap te versieren net buiten het strafschopgebied van Olympiakos.

Pablo Rosario – 5: een ongelukkige wedstrijd van de PSV-middenvelder. Leed veel balverlies en wist daardoor eigenlijk geen moment écht te overtuigen.

Mario Götze – 6: speelde goed tussen de linies en was overal op het veld te vinden. Dacht de bal in de tweede helft voor het inkoppen te hebben, maar zag hoe Malen deze vlak voor zijn hoofd wegtikte. Een gemiste kans.

Ryan Thomas – 6: speelt de laatste weken een belangrijke rol in de plannen van Schmidt. Was tegen Olympiakos wederom bedrijvig en maakte de nodige meters, maar kon in de tweede helft opgelucht ademhalen. Hij liet Camara simpel weglopen, maar het schot van de Olympiakos-middenvelder vloog op de paal.

Eran Zahavi – 8: wat is Zahavi de laatste weken belangrijk voor PSV. Zorgde ervoor dat het verschil met Olympiakos in de eerste helft al weggepoetst was. Torende bij een hoekschop boven iedereen uit en kopte binnen, terwijl hij niet veel later een vrije trap van ongekende schoonheid produceerde. Genoeg voor een plek in de volgende ronde was het niet...

Donyell Malen – 5,5: dacht in de eerste helft al snel de 1-0 te maken, maar zag hoe Ousseynou Ba met een geweldige tackle een doelpunt voorkwam. Kreeg ook in de tweede helft kansen om zijn treffer mee te pikken, maar keeper José Sá én de paal stonden in de weg. De tegentreffer van Olympiakos in de slotfase zal hard aangekomen zijn bij de PSV-aanvaller.

Invallers
Yorbe Vertessen – x: kwam na 90 minuten spelen in het veld voor Mario Götze en speelde te kort voor een beoordeling.

Mauro Júnior – x: kwam na 90 minuten spelen in het veld voor Ryan Thomas en speelde te kort voor een beoordeling.

Trainer

Roger Schmidt – 5: lang leek alles goed te gaan voor PSV, maar in de absolute slotfase van de wedstrijd wist Olympiakos alsnog de beslissende treffer achter Mvogo te werken. Een aantal spelers van PSV liep al een tijdje op het tandvlees, maar wisselen deed Schmidt te laat. Pas na de 2-1 greep hij in.