Klaassen: 'Dat hield Ajax overeind, dat is echt iets van de laatste weken'

Klaassen: 'Dat hield Ajax overeind, dat is echt iets van de laatste weken'

26-02-2021 06:54
36

Davy Klaassen vindt het te vroeg voor vergelijkingen met de Europa League-campagne van Ajax in 2017. Toen reikte de 28-jarige middenvelder met de Amsterdammers tot de finale.

"We wonnen toen in de zestiende finales en dat doen we nu ook. Verder ga ik niet, je moet een beetje geluk hebben. Het is een beetje vroeg om nu aan een finale te denken", zegt Klaassen, die de score opende in de Johan Cruijff Arena, na de zege op Lille (2-1) tegen NU.nl.

Klaassen erkent dat het spel tegen de Fransen niet overhield, maar is blij met de mentaliteit binnen Ajax. "Het is de spirit die ons in moeilijke fases overeind hield, dat is echt iets van de laatste weken. Tegen sterke tegenstanders, en dat was Lille in de return, kan het niet met alleen mooi tikken. Je moet ook de beuk erin kunnen gooien."

Volgens de negentienvoudig Oranje-international is ook de breedte van de selectie een wapen. "Als we wisselen, worden we niet minder." Zo zag hij onder meer Brian Brobbey weer goed invallen, na zijn glansrol in Lille. Ditmaal gaf hij een assist op David Neres. "Brian was bij veel aanvallen betrokken, dat is wat we nodig hebben."

Ajax kijkt al met al met vertrouwen uit naar de Eredivisie-topper tegen PSV van zondag. "Als we in Eindhoven winnen dan doen we heel goede zaken. Een genadeklap? Ik juich niet voordat ik iets in handen heb."