Perez ziet PSV goed spelen: 'Hij heeft voetbalintelligentie en Sangaré niet'

Perez ziet PSV goed spelen: 'Hij heeft voetbalintelligentie en Sangaré niet'

Gepubliceerd: vrijdag 26 februari 2021 om 07:10vr 26-02-2021 om 07:10

PSV had lange tijd de overhand tegen Olympiakos Piraeus en dat kan niet los worden gezien van de rol van Olivier Boscagli. De 23-jarige Fransman maakte als middenvelder een goede indruk op Kenneth Perez.

Vooral voor rust liep het goed bij PSV. "Waarom? Het is een open deur, maar een voetballer in plaats van een beul op het middenveld. Hoe je het ook wendt of keert, Boscagli voegt wel wat meer toe", zegt de Deense analist bij ESPN. "Bij de tweede goal is hij ook degene die echt indribbelt en iets probeert te creëren." Dankzij Boscagli verdiende PSV een hoekschop, die Eran Zahavi binnenkopte.

Perez is lovend over de kwaliteiten van Boscagli op het Eindhovense middenveld. "In zijn passing is hij goed. Je hebt gewoon ook voetbal nodig op het middenveld. Iemand die het spel versnelt en net die ene pass geeft waardoor de spitsen wat meer tijd hebben. Boscagli heeft voetbalintelligentie en dat heeft Sangaré, die er normaal staat, niet."

PSV stond lange tijd met 2-0 voor tegen Olympiakos, maar werd in de slotfase alsnog uitgeschakeld door een Griekse treffer (2-1).

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Boscagli als middenvelder bij PSV?

Ja, goed idee
85%
Nee, het is een verdediger
15%
(770 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws