Seizoen van PSV dreigt te verbleken na uitschakeling: 'Mag niet gebeuren'

Seizoen van PSV dreigt te verbleken na uitschakeling: 'Mag niet gebeuren'

Gepubliceerd: vrijdag 26 februari 2021 om 08:21vr 26-02-2021 om 08:21

Laatste update: vrijdag 26 februari 2021 om 11:26vr 26-02-2021 om 11:26

PSV-aanvoerder Denzel Dumfries stelt dat de kleur van het seizoen er wel af is na de uitschakeling in de Europa League. De rechtsback noemt het niet behalen van de laatste zestien in het tweede hoofdtoernooi van Europa 'hartstikke zuur'.

PSV begon voortvarend aan het duel met het Griekse Olympiakos en stond met de rust op een 2-0 voorsprong, wat virtueel betekende dat PSV door zou gaan naar de volgende ronde. "Ik denk dat we de eerste helft echt domineerden en goed speelden. In de tweede helft word je wat teruggedrongen, maar we bleven goed vechten. Ze creëerden wel wat meer kansen, maar wij hadden ook nog een paar gevaarlijke counters", vertelt Dumfries na afloop tegenover de camera van RTL 7.

De volgende ronde lag in het verschiet, totdat Olympiakos twee minuten voor tijd alsnog een treffer wist te produceren. Dumfries ontkent dat PSV dacht dat ze er al waren. "Nee, zeker niet. Je weet dat je tot de laatste minuut door moet vechten." Het curieuze doelpunt van Achmed Hassan deed PSV dan toch de nek om. "Ik heb het niet helemaal goed gezien, maar ik denk dat dit niet mag gebeuren", stelt de aanvoerder over de late Griekse goal.

Voor Dumfries is het duidelijk: de kleur van het huidige seizoen is na de uitschakeling in de Europa League wel verdwenen. "Ja, tuurlijk. Hartstikke zuur dat het nu niet gelukt is. Wat rest is volle focus op de Eredivisie, daar moeten we het maximale uit gaan halen." PSV hervat de competitie aankomende zaterdag met een heuse topper: Ajax komt op bezoek in het Philips Stadion in Eindhoven. Er wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws