Peters ziet Willem II in zwaar weer verkeren: 'Iedereen wordt steeds negatiever'

Peters ziet Willem II in zwaar weer verkeren: 'Iedereen wordt steeds negatiever'

Gepubliceerd: vrijdag 26 februari 2021 om 08:45vr 26-02-2021 om 08:45

Willem II-aanvoerder Jordens Peters blijft het ongelofelijk vinden dat hij door scheidsrechter Siemen Mulder van het veld werd gestuurd in de wedstrijd tegen ADO Den Haag. Omdat Peters twee keer geel kreeg in plaats van in één keer rood, mist de verdediger het competitieduel tegen Sparta.

Donderdag liet scheidsrechtersbaas Dick van Egmond al weten dat hij de eerste gele kaart voor Peters al zeer discutabel vond. Peters baalt vooral van zijn tweede gele kaart. "In Engeland zou niet eens voor een overtreding zijn gefloten. Ik ging er stevig in en dat kun je zeker in dit soort wedstrijden verwachten. Maar ik speelde gewoon de bal", vertelt de centrumverdediger in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Toch kreeg de aanvoerder van Willem II zijn tweede gele kaart, waardoor hij het competitieduel met Sparta van aankomende zondag moet missen. "Achteraf had hij beter direct rood kunnen geven bij die tweede, dan hadden we daartegen in beroep kunnen gaan. Nu niet. Het is allemaal heel frustrerend", moppert de aanvoerder.

Met het oog op de ranglijst is het extra zuur dat Peters de wedstrijd tegen Sparta moet winnen. Sparta staat twaalfde, Willem II staat zestiende. "Je mag best weten dat het me allemaal niet in de koude kleren gaat zitten. Ik wil deze club in de Eredivisie houden. Opgeven is gewoon geen optie. Om ons heen wordt iedereen steeds negatiever over de afloop en dat snap ik wel. We staan zestiende: dat is niet wat we verwacht hadden, maar het hoeft niet desastreus te zijn."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Willem II zich handhaven?

Ja, dat gaat lukken.
43%
Nee, ze degraderen naar de Keuken Kampioen Divisie.
57%
(446 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws