Ajax treft Leverkusen-beul Young Boys in achtste finales Europa League

Ajax treft Leverkusen-beul Young Boys in achtste finales Europa League

26-02-2021 13:14 Laatste update: 13:28
206

Ajax moet naar Zwitserland in de achtste finales van de Europa League. Bij de loting in Nyon werd Young Boys aan de Amsterdamse club gekoppeld.

Ajax bereikte donderdagavond de laatste zestien van de Europa League ten koste van Lille OSC, dat twee keer met 2-1 werd verslagen door de ploeg van Erik ten Hag. De volgende horde op weg naar Gdansk, waar op 26 mei de finale wordt gespeeld, is Young Boys.

De Zwitsers stuntten in de vorige ronde tegen het Bayer Leverkusen van Peter Bosz. Twee keer werd er gewonnen: na de spectaculaire 4-3 van vorige week werd het donderdagavond verrassend 0-2 voor de ploeg van trainer Gerardo Seoane. Oud-Ajacied Miralem Sulejmani staat onder contract bij Young Boys.

De wedstrijden staan voor 11 en 18 maart op het programma. Ajax speelt eerst thuis en reist een week later af naar Zwitserland.

Olympiakos, dat PSV uitschakelde, neemt het net als vorig seizoen op tegen Arsenal. Dé kraker van de achtste finales wordt verzorgd door Manchester United en AC Milan, waarbij Zlatan Ibrahimovic zal terugkeren op Old Trafford.

De volledige Europa League-loting
AJAX - Young Boys
Dinamo Kiev - Villarreal
AS Roma - Shaktar Donetsk
Olympiakos - Arsenal
Dinamo Zagreb - Tottenham Hotspur
Manchester United - AC Milan
Slavia Praag - Rangers FC
Granada - Molde FK