Jans: Morgen ligt er een bot op het veld en daar gaan twee teams om vechten

Jans: "Morgen ligt er een bot op het veld en daar gaan twee teams om vechten"

26-02-2021 15:58
23

FC Twente draait allesbehalve soepel in 2021, maar boekte resultaten tegen Vitesse en Feyenoord en is nog steeds in de race voor de play-offs. Zaterdag wacht de derby tegen Heracles Almelo: trainer Ron Jans kijkt ernaar uit en merkt dat bij zijn spelers hetzelfde gevoel leeft.

Jans blikte tijdens zijn perspraatje van vrijdagmiddag terug én vooruit. "We hebben afgelopen dagen goed kunnen trainen. We hebben genoten van het zonnetje, het niveau van de trainingen. Het plezier straalde er vanaf. De sfeer is goed, het weer is lekker en de derby komt eraan", aldus de trainer van FC Twente.

In zijn lange carrière heeft Jans al de nodige derby's meegemaakt: hij weet dus ook dat de wedstrijd tegen Heracles extra krachten losmaakt. "We hebben met Heracles goede contacten, maar morgen ligt er een bot op het veld en daar gaan twee teams om vechten", vertelt de 62-jarige Zwollenaar. "Je moet ervan genieten, maar er ook opkletsen", waarschuwt Jans, die uit eigen ervaring spreekt. "Daar zaten ook wedstrijden bij dat ik met Zwolle (tegen Go Ahead Eagles, red.) aan het kortste eind trok, omdat de andere club feller was. Dat mag ons morgen (zaterdag, red.) absoluut niet gebeuren."

Heracles en FC Twente trappen zaterdag om 21.00 uur af in Almelo. Het verschil tussen de nummers elf en acht is bij aanvang zes punten.