Ajax gelooft in Europa League-winst: 'Veel tegenslagen, maar goed gereageerd'

Ajax gelooft in Europa League-winst: 'Veel tegenslagen, maar goed gereageerd'

26-02-2021 16:49
48

Ajacied Edson Álvarez durft te dromen van een eindzege in de Europa League. Ajax schakelde donderdagavond het Franse Lille OSC uit en stuit in de achtste finales op het Zwitsere BSC Young Boys, werd vrijdag duidelijk tijdens de loting.

De afgetekende koploper van de Zwitserse Super League ontdeed zich in de zestiende finales verrassend van Bayer Leverkusen. "Ik denk dat het een sterk team is", concludeert Álvarez dan ook, in gesprek met ESPN. "We hebben gezien dat ze Leverkusen hebben uitgeschakeld, wat ook een heel sterk team is." De Mexicaan pakt er vervolgens een klassiek voetbalcliché bij. "Als je kampioen wil worden, moet je van elk team kunnen winnen."

Álvarez heeft er echter het volste vertrouwen in dat Ajax hiertoe in staat is. "We zijn een paar belangrijke spelers kwijtgeraakt in dit toernooi, zoals dat geval met Onana en dat geval met Haller (respectievelijk geschorst en niet ingeschreven, red.). En nu was Nico Tagliafico er ook niet bij (vanwege een blessure, red.). Dat zijn grote tegenslagen, maar het team heeft goed gereageerd. Met de spelers die we hadden, hebben we het goed gedaan. We hebben een team dat kan strijden om de hoofdprijs."