Ajax 'grote uitdaging' voor Young Boys: 'Sulejmani heeft vast wat inside info'

Ajax 'grote uitdaging' voor Young Boys: 'Sulejmani heeft vast wat inside info'

26-02-2021 17:55
82

BSC Young Boys mag opnieuw aan de bak in de Europa League. De koploper van de Zwitserse Super League schakelde donderdag verrassend Bayer Leverkusen uit en mag het in de volgende ronde opnemen tegen Ajax, werd vrijdagmiddag bekend.

Uitgerekend voormalig Zwitsers international Hakan Yakin koppelde de club uit Bern aan de Amsterdammers. Sportief directeur Christoph Spycher spreekt tegenover de Berner Zeitung van 'eine grosse Herausforderung', een grote uitdaging. "Opnieuw zijn wij de underdog, opnieuw tegen een team dat bekendstaat om zijn verzorgde voetbal."

Trainer Gerardo Seoane – volgens BILD één van de gegadigden voor de huidige vacature bij Borussia Mönchengladbach, samen met Ajax-collega Erik ten Hag – deelt die mening. "Ajax is natuurlijk een grote naam, een nog grotere naam dan Bayer Leverkusen zelfs. Ik weet dat zij met hun trainer aanvallend voetbal uitdragen. Ten Hag is een hoog aangeschreven trainer. En Ajax heeft de laatste jaren grote spelers voortgebracht."

Young Boys heeft echter een troefkaart in de persoon van Miralem Sulejmani. De inmiddels 32-jarige Serviër werd in 2008 de duurste Ajax-aankoop tot dan toe en stond in totaal vijf jaar lang onder contract bij Ajax. "Hij heeft ongetwijfeld wat inside information", aldus Christian Fassnacht – donderdagavond één van de doelpuntenmakers in Leverkusen (foto) – tegenover de Schweizer Radio und Fernsehen.