26-02-2021 22:51 Laatste update: 22:51
66

Go Ahead Eagles heeft vrijdagavond een volgende stap naar de play-offs om promotie/degradatie gezet. Dankzij centrale verdediger Sam Beukema werd er thuis gewonnen van Jong PSV, waardoor Go Ahead voorlopig naast nummer vier NAC Breda komt én gedeeld eerste staat in de derde periode.

De Graafschap-Jong AZ 1-1
De ploeg van Mike Snoei verloor eerder dit seizoen met liefst 7-3 in Wijdewormer, ditmaal was de wedstrijd iets minder open. Pas op slag van rust werd de wedstrijd opengebroken: Daryl van Mieghem probeerde het van afstand en kreeg hulp van doelman Beau Reus. De nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie kon echter niet definitief afstand nemen en zag de nummer achttien op gelijke hoogte komen. Tijs Velthuis kopte tien minuten voor tijd de 1-1 binnen. Daar bleef het uiteindelijk ook bij op De Vijverberg.

Nummer drie Almere City speelt zondag tegen koploper SC Cambuur, zou bij een overwinning op één van De Graafschap kunnen komen en heeft in dat geval dan nóg een kans om De Superboeren te passeren. Een schrale troost voor De Graafschap is het handhaven van de eerste plek in de derde periode, met één punt voorsprong op Go Ahead Eagles. Roda JC had zich ook in de strijd om periodewinst kunnen mengen, maar liet zich thuis verrassen door NEC.

Go Ahead Eagles-Jong PSV 1-0
De ploeg van Kees van Wonderen scoort relatief weinig, maar áls men het net vindt, dan gebeurt dat meestal via een standaardsituatie, die wordt afgerond door Sam Beukema. De centrale verdediger sloeg tegen Jong PSV na een kwartier opnieuw toe, na een vrije trap van Erkan Eyibil: het was alweer Beukema's zevende treffer van het seizoen, waardoor hij curieus genoeg zijn positie als clubtopscorer van Go Ahead versterkt heeft.

De thuisploeg verzuimde in de slotfase nog uit te lopen naar 2-0, maar trok de krappe voorsprong over de streep. Hierdoor staat het voorlopig naast NAC in de stand en naast koploper De Graafschap in de periodestand. Die twee clubs komen later deze speelronde echter nog in actie.