Bekergenerale én dertigste verjaardag Veerman verpest: 'Meer k*twedstrijden gehad'

26-02-2021 23:22
15

Henk Veerman heeft een waardeloze dertigste verjaardag achter de rug. De dertigjarige Volendammer pakte tijdens PEC Zwolle-sc Heerenveen uit met twee knappe volleys, maar wist het net niet te vinden: tot overmaat van ramp zag Heerenveen na rust een 0-1 voorsprong veranderen in een 4-1 nederlaag.

Veerman zag in de tweede helft 'eigenlijk alles misgaan' en stond vol chagrijn ESPN te woord. "Een beetje te slap? Nou, denk ik wel", aldus de aanvalsleider van de Friezen, die al negen uitwedstrijden op rij niet gewonnen hebben. "We gaan met 0-1 de rust in, dat was al een klein beetje tegen de verhoudingen in, denk ik. In de tweede helft beginnen we precies hetzelfde en worden we gewoon weggespeeld door Zwolle."

Het vrijdagavondduel in Zwolle was voor Heerenveen de generale voor de belangrijkste wedstrijd van het seizoen: woensdag staat de halve bekerfinale tegen Ajax op het programma. Veerman rekent erop dat Heerenveen dat de rug recht, liet hij ter afsluiting van zijn interview weten. "We hebben wel vaker een k*twedstrijd gespeeld, laat ik het zo een beetje zeggen. Dan moeten we nu maar tegen Ajax laten zien, dat we echt willen winnen."

Heerenveen en Ajax trappen woensdag om 21.00 uur af in het Abe Lenstra Stadion. Vitesse en VVV-Venlo strijden één dag eerder om het andere ticket voor De Kuip.