'Chaos bij Schalke 04: spelers stappen naar directie en willen ontslag trainer'

'Chaos bij Schalke 04: spelers stappen naar directie en willen ontslag trainer'

27-02-2021 07:30 Laatste update: 12:52
106

De spelers van Schalke 04 hebben bij de clubleiding aangedrongen op het ontslag van trainer Christian Gross. Ze zijn niet tevreden over hem. Maar het bestuur heeft geen gehoor gegeven aan het verzoek van de spelers.

Dat melden Duitse media, waaronder Sky Germany, Sport1 en Funke. Het gaat naar verluidt om een groot gedeelte van de Schalke-selectie dat het niet meer in Gross ziet zitten. Dat is opvallend, want de 57-jarige Zwitser is pas sinds begin dit jaar hoofdtrainer bij Die Königsblauen. Hij volgde interim-trainer Huub Stevens op.

Spelers van Schalke hebben gevraagd om het vertrek van Gross en voeren daar meerdere redenen voor aan. Zo zou er weinig kloppen van de tactische plannen en de trainingen van Gross, haalt hij herhaaldelijk spelersnamen door elkaar en spreekt hij ze soms aan in de verkeerde taal. Ook wordt er kritisch gekeken naar de rol van fysiotherapeut Werner Leuthard. De spelers vinden hem medeverantwoordelijk voor de overvolle ziekenboeg. Zo is Klaas-Jan Huntelaar nog altijd afwezig met een kuitblessure.

Maar technisch directeur Jochen Schneider wil (nog) niet meegaan in het verzoek van de spelers. Duitse media suggereren dat het een kwestie van tijd is voor de clubleiding van Schalke toch maar besluit om te breken met Gross. Mocht Schalke overstag gaan, dan begint de club aan de vijfde hoofdtrainer van het seizoen.

Schalke 04 staat onderaan in de Bundesliga. De achterstand op nummer zestien Arminia Bielefeld, dat met deze stand de play-offs ingaat, is negen punten. Er moeten nog twaalf duels worden gespeeld.