Feyenoord-supporters willen via Raad van State bouw Feyenoord City dwarsbomen

Feyenoord-supporters willen via Raad van State bouw Feyenoord City dwarsbomen

27-02-2021 12:00 Laatste update: 12:27
129

Een deel van de Feyenoord-aanhang wil via de Raad van State voor de start van de bouw van Feyenoord City gaan liggen. De supporters zijn bang dat de bouw van het nieuwe stadion de club financieel gezien fataal wordt.

Onder de naam Stadion op Zuid willen Feyenoord-supporters de bouw van Feyenoord City tegen gaan. De supportersschare vreest dat door de bouw van het nieuwe complex de club failliet zal gaan. Stadion op Zuid laat in een statement weten dat er onvoldoende financiële onderbouwing is aangevoerd om aan de bouw te beginnen.

De supporters hopen met de actie geld in te zamelen om in beroep te kunnen bij de Raad van State. 'De financiële uitvoerbaarheid van het stadionplan is onvoldoende aangetoond en het plan drijft Feyenoord Rotterdam en Stadion Feijenoord N.V. richting een faillissement. Het mobiliteitsplan pakt nog steeds negatief uit voor supporters en geeft risico’s voor de business case. Hetzelfde geldt voor het seating plan, dat supporters confronteert met fors hogere toegangsprijzen' valt te lezen in het statement van Stadion op Zuid.