PEC maakt tijdelijke terugkeer bekend: 'Hier is het voor mij allemaal begonnen'

PEC maakt tijdelijke terugkeer bekend: 'Hier is het voor mij allemaal begonnen'

Gepubliceerd: zaterdag 27 februari 2021 om 13:04za 27-02-2021 om 13:04

Laatste update: zaterdag 27 februari 2021 om 16:34za 27-02-2021 om 16:34

Bert Konterman is de nieuwe trainer van PEC Zwolle. De Blauwvingers hebben bekend gemaakt dat de voormalig Oranje-international het seizoen zal afmaken in Overijssel.

De vijftigjarige Konterman is bij PEC de opvolger van John Stegeman, die na de 3-2 nederlaag tegen FC Emmen van vorige week op non-actief werd gezet. De voormalig verdediger was actief bij de KNVB, waar hij jeugdtrainer is bij de diverse vertegenwoordigende elftallen. De kans om PEC uit de brand te helpen kon Konterman echter niet laten liggen.

In het verleden speelde hij drie seizoenen voor de club, waarna hij ook bij clubs als Feyenoord en Glasgow Rangers actief was. "Hier is het als voetballer voor mij allemaal begonnen en het voelt dan ook goed om tijdelijk terug te keren op het oude nest", laat Konterman in een eerste reactie op de site van PEC weten. "Er valt in deze periode veel te winnen."

Vrijdagavond stond Leeroy Echteld als interim-trainer langs de lijn bij de 4-1 overwinning op SC Heerenveen, maar Konterman zal vanaf maandag de regie overnemen. "Bert is op dit moment de meer dan geschikte kandidaat voor de vacante positie. Hij komt uit de regio en kent de club door en door", zegt technisch manager Mike Willems. "Bert weet wat er nu van hem gevraagd wordt en kan zijn expertise overbrengen op de spelersgroep."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws