Bayern recht net op tijd de rug, problemen voor Schalke worden gigantisch

Bayern recht net op tijd de rug, problemen voor Schalke worden gigantisch

27-02-2021 17:22
21

Bayern München heeft de matige serie van de laatste paar weken een halt toegeroepen. Der Rekordmeister won op eigen veld met 5-1 van 1. FC Köln en zorgt er daarmee voor dat naaste belager RB Leipzig dit weekend de koppositie niet over kan nemen.

Bayern München - FC Köln 5-1
De formatie uit Beieren liet in de afgelopen twee competitiewedstrijden vijf punten liggen en daardoor was Leipzig op de ranglijst tot op twee punten genaderd. Het was dus belangrijk voor Bayern om de winst in eigen huis te houden en dat lukte ook. Robert Lewandowski (twee keer), Serge Gnabry (ook twee keer) en Eric Choupo-Moting scoorden tegen de formatie uit Keulen, die via Ellyes Shkiri in de tweede helft wel een eretreffer liet noteren.

Bayern staat nu vijf punten voor op Leipzig, dat later op zaterdag nog in actie komt tegen Borussia Mönchengladbach. Als Die Roten Bullen winnen, verkleinen ze het gat weer tot twee punten.

VfB Stuttgart - Schalke 04 5-1
Het geplaagde Schalke kwam zaterdagmiddag ook op bezoek bij nummer tien Stuttgart niet tot een goed resultaat. In de rust stonden Die Königsblauen, waar Klaas-Jan Huntelaar opnieuw afwezig was met een blessure, al met 3-0 achter door twee goals van Wataru Endo en een treffer van Sasa Kalajdzic. 

In de tweede helft leek er toch nog uitzicht op een resultaat te komen toen Sead Kolasinac er 3-1 van maakte en Nabil Bentaleb twintig minuten voor tijd aan mocht leggen voor een strafschop. Hij miste echter, waarna Stuttgart via Philipp Klement en Daniel Didavi wel nog twee keer scoorde en Schalke ruim verloor. De ploeg uit Gelsenkirchen staat nu negen punten achter op de relatief zestiende stek van Arminia Bielefeld en heeft nog elf wedstrijden om dat gat teniet te doen.

VfL Wolfsburg - Hertha BSC 2-0
In de race om Champions League-tickets heeft nummer drie Wolfsburg uitstekende zaken gedaan. Die Wölfe rekenden af met Hertha BSC en houden het gat op de achtervolgers daardoor op tenminste drie punten. Wout Weghorst scoorde een keer niet en zag dat Lukas Klunter (eigen goal) en Maxence Lacroix dat wel deden. Een rode kaart voor Marin Pongracic in blessuretijd maakte voor Wolfsburg niets meer uit.

Borussia Dortmund - Arminia Bielefeld 3-0
Ook Borussia Dortmund hoopt volgend seizoen mee te kunnen doen in het miljardenbal. De formatie van interim-trainer Edin Terzic legde Arminia Bielefeld op eigen veld met 3-0 over de knie dankzij goals van Mahmoud Dahoud, Jacon Sancho en Reinier. BVB staat nu vijfde en heeft een achterstand van drie punten op Eintracht Frankfurt, dat de laatste Champions League-plek bezet houdt.