Willem II legt Sparta over de knie en doet gouden zaken in degradatiestrijd

28-02-2021 14:07
28

Willem II heeft de uitwedstrijd bij Sparta Rotterdam in winst omgezet. De tegen degradatie strijdende Tricolores knokten zich naar een 0-2 overwinning en doet daarmee ontzettend goede zaken.

De eerste helft op Het Kasteel was van een bedroevend niveau. Sparta begon nog wel aardig, maar zakte ver terug en zag hoe de gasten uit Tilburg de regie overnamen. Ook zij toonden zich echter niet secuur en konden weinig goede mogelijkheden bij elkaar voetballen. Dat de rust met de brilstand werd bereikt mocht geen verrassing heten.

In het tweede bedrijf werd er een stuk beter gevoetbald en dat was mede te danken aan Willem II. Leeroy Owusu en Vangelis Pavlidis hadden de openingstreffer op de schoen, maar faalden opzichtig. Na ruim een uur voetballen werd het net wel gevonden. Ché Nunnely kopte een voorzet van Mike Trésor tegen de touwen en kreeg daarmee de bevrijdende openingstreffer op zijn naam.

In de tien minuten die daar op volgden, dacht de ploeg van Zeljko Petrovic tot twee keer toe een uitgelezen mogelijkheid op 0-2 te gaan krijgen. Eerst schreeuwde Okyere Wriedt om een strafschop toen Michaël Heylen hem vasthield, maar wilde scheidsrechter Blom de bal niet op de stip leggen. Een paar minuten later deed hij dat wel: invaller Jeffry Fortes hield Pavlidis vast, kreeg rood en de toegekende penalty werd door Trésor ingeschoten.

De zege voor Willem II kwam vervolgens niet meer in gevaar en dat betekent dat de formatie uit Tilburg uitstekende zaken doet. Het neemt afstand van nummer zeventien ADO Den Haag en loopt twee punten in op nummer vijftien RKC omdat die twee ploegen zaterdag tegen elkaar gelijkspeelden. Ook wordt de aanval van FC Emmen, dat dit weekend voor de tweede keer op rij won, voorlopig afgeslagen.