FC Groningen lijkt late transfer te voorkomen: Ik had een lichte voorkeur

FC Groningen lijkt late transfer te voorkomen: "Ik had een lichte voorkeur"

28-02-2021 17:40 Laatste update: 17:46
25

Sergio Padt maakt het seizoen zo goed als zeker af bij FC Groningen. De Bulgaarse koploper Ludogorets bracht deze week nog een bod uit op de doelman, die een 'lichte voorkeur' had voor een transfer.

"Het is een luxeprobleem", reageert Padt bij ESPN. De dertigjarige keeper maakt in de zomer de overstap naar Ludogorets, maar de Bulgaarse topclub was van plan om de transfer te vervroegen. Dat zag Padt wel zitten. "Ik had een lichte voorkeur en die heb ik uitgesproken."

Wedden

Meer odds

Het liefst was Padt per direct naar Bulgarije verhuisd. "Mits het juiste bedrag aan Groningen zou worden betaald, had ik liever nu willen gaan om te acclimatiseren en eventueel kampioen te worden. Maar dat is blijkbaar niet het geval geweest. Mark-Jan (Fledderus, red.) heeft daar prima uitleg over gegeven: we zijn bezig met een heel goed jaar en ze hebben mij daarbij nodig."

Padt keepte zondag tegen Fortuna Sittard (1-0) weer sterk. Ludogorets zal tijdens de wedstrijd niet nóg een poging hebben gewaagd, denkt hij. "Ik heb nog niet op m'n telefoon gekeken, maar daar ga ik niet van uit. Het lijkt erop dat ik hier blijf."