Tadic en Dumfries ruziën door: 'Misschien kan hij dat over 5 jaar van mij winnen'

Tadic en Dumfries ruziën door: 'Misschien kan hij dat over 5 jaar van mij winnen'

28-02-2021 17:56 Laatste update: 18:21
121

Het laatste woord over de ruzie tussen Dusan Tadic en Denzel Dumfries is nog niet gezegd. Na de onbesliste topper in Eindhoven (1-1) kibbelen de Ajax-aanvoerder en PSV-captain door bij de NOS.

"Ik hoor van teamgenoten dat hij een fantastische jongen is en hij is een fantastische speler", zegt Tadic (32) over Dumfries (24), en geeft hem vervolgens een tip. "Een 'mind-game' kan hij nu niet van me winnen. Dat hebben we gezien. Over vijf jaar misschien."

Tadic vloog Dumfries aan na zijn benutte penalty in de blessuretijd van Ajax - PSV. De PSV'er probeerde de Ajacied uit zijn concentratie te halen door de strafschopstip te beschadigen. Volgens Tadic noemde Dumfries hem daarbij 'een pussy en geen leider'.

Volgens Dumfries begon de ruzie al eerder. "Jordan Teze speelde de bal uit (vanwege blessure Rosario, red.) en ik vroeg aan Tadic om de bal weer terug te geven. Hij zei: nee. Ik zei: weet je het zeker? Dat is onsportief. Als jij zo onsportief bent, ben ik ook onsportief."

Dumfries op zijn beurt zei na afloop dat Tadic zijn moeder uitschold. "Ik weet niet meer wat ik precies zei. Waarschijnlijk iets in het Servisch. We hebben veel scheldwoorden", besluit de Ajax-captain.