Schmidt verwacht Gakpo en Madueke terug en 'gaat Ihattaren niet veranderen'

Schmidt verwacht Gakpo en Madueke terug en 'gaat Ihattaren niet veranderen'

Gepubliceerd: zondag 28 februari 2021 om 17:58zo 28-02-2021 om 17:58

Laatste update: zondag 28 februari 2021 om 19:23zo 28-02-2021 om 19:23

Bij PSV waren de druiven buitengewoon zuur na de late 1-1 tegen Ajax, maar trainer Roger Schmidt kon na afloop nog een aantal positieve punten aanstippen. De Duitse oefenmeester was zeer te spreken over het spel van zijn ploeg én kondigde de terugkeer van twee geblesseerde spelers aan.

Schmidt wilde tijdens de persconferentie na afloop niet ingaan op de rol van de arbitrage, maar liet zich wel lovend uit over het spel van zijn team. De Eindhovenaren werden donderdagavond op schlemielige wijze uit de Europa League geknikkerd door Olympiakos Piraeus, maar bereikten drie dagen later een 'nieuw level' tegen titelconcurrent Ajax.

Dat deed PSV zonder de al langer geblesseerde Cody Gakpo en Noni Madueke, maar de twee lijken op de weg terug. Gakpo speelde op 16 januari zijn laatste wedstrijd en Madueke staat al sinds 23 januari buitenspel, maar Schmidt hoopt de twee woensdag weer te verwelkomen tijdens de training. Wanneer Mauro Júnior terugkeert, is nog even de vraag: de Braziliaan viel vlak voor de topper tegen Ajax weg met een knieblessure, liet hij zelf weten via social media.

Wanneer de zondag niet geselecteerde Mohamed Ihattaren weer in genade wordt aangenomen, is ook nog onduidelijk. Schmidt verwacht dat de linkspoot zich meer in gaat zetten voor het team. 'De voltallige staf, spelersgroep en directie heeft er de afgelopen periode alles aan gedaan om Ihattaren te ondersteunen en van waarde te laten zijn voor PSV. Die mogelijkheid heeft hij niet aangegrepen', liet PSV eerder op de zondag weten in een statement, waarin het Ihattarens afwezigheid tijdens PSV-Ajax verklaarde. "We gaan hem niet veranderen. Hij kan alleen zichzelf veranderen", voegde de trainer daaraan toe.

PSV komt tijdens de komende bekermidweek niet in actie en gaat zondagmiddag op bezoek bij Fortuna Sittard. Daarna volgen de weken van de waarheid: eerst komt Feyenoord naar Eindhoven, zeven dagen later wacht het bezoek aan AZ.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws