Advocaat hard voor spelers na zeperd: 'Dat mag niet op dit niveau'

Advocaat hard voor spelers na zeperd: 'Dat mag niet op dit niveau'

Gepubliceerd: zondag 28 februari 2021 om 19:46zo 28-02-2021 om 19:46

Dick Advocaat stelt dat de fouten die Feyenoord maakte tegen AZ, enorm veel energie hebben gekost. Volgens De Kleine Generaal is dat ook de reden van het grote niveauverschil van de Rotterdammers in de eerste- en tweede helft.

"Ik vind het een totaal onnodige nederlaag", vertelt Advocaat na afloop bij ESPN. "De eerste helft beheersen we en scoren we twee goals. Als je ziet hoe we dan de goals tegen krijgen... Dat mag niet op dit niveau. Dan kan ik me best voorstellen dat spelers geen energie krijgen van alles wat er gebeurt." 

Feyenoord kwam in de eerste helft goed voor de dag, maar zakte in het tweede bedrijf volledig door het ijs. "Dat heeft natuurlijk ook te maken met dat we de goals zo weggeven, uit het niks", analyseert Advocaat het verschil tussen de eerste- en tweede helft. "Als je die kansen en goals zo weggeeft, dan kost dat wel echt veel energie en strijd."

Ondanks dat Feyenoord door de nederlaag nu de vijfde plek bezet, blijft de doelstelling van de Rotterdammers hetzelfde. "We moeten nog steeds zorgen dat we Europees voetbal halen", stelt Advocaat. "Dat is nog steeds de doelstelling en dat blijft het ook tot het einde. Het halen van Europees voetbal is het belangrijkste voor de club. Het gaat niet om mij, maar om de club."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws