RAC1 houdt rekening met Koeman-exit: 'Laporta kijkt rond bij Arsenal'

RAC1 houdt rekening met Koeman-exit: 'Laporta kijkt rond bij Arsenal'

28-02-2021 23:55
32

Arsenal-manager Mikel Arteta zou komend seizoen zomaar eens de opvolger van Ronald Koeman bij FC Barcelona kunnen worden, meent RAC1. Volgens het Catalaanse medium is het niet ondenkbaar dat Koeman na de zomer niet meer werkzaam is in Camp Nou.

Barcelona heeft zich na een dramatische start van het Primera División-seizoen herpakt en heeft een flinke inhaalslag op de ranglijst gemaakt. De Catalanen staan inmiddels tweede en maakten zaterdagmiddag indruk tegen nummer drie Sevilla. Koeman werd na afloop geprezen om zijn tactische ingrepen en zijn gedurfde wisselbeleid.

Het is echter goed mogelijk dat Barça voor het tweede seizoen op rij geen enkele prijs pakt. De achterstand op koploper Atlético Madrid is zes punten, de Supercopa-finale tegen Athletic Bilbao ging al verloren en in de Champions League en de Copa del Rey moet een achterstand goedgemaakt worden: 1-4 tegen Paris Saint-Germain en 0-2 tegen Sevilla. Bovendien wordt er binnenkort een nieuwe clubpresident gekozen.

RAC1 houdt er dus rekening mee dat Koeman na één seizoen geen trainer van FC Barcelona meer is. Clubicoon Xavi geldt als de favoriet van meerdere presidentskandidaten, maar het Catalaanse medium stelt dat ook Arteta er goed op staat bij topfavoriet Joan Laporta. De 38-jarige Bask – sinds 2019 de eindverantwoordelijke bij The Gunners – is geen onbekende in Catalonië: rond de eeuwwisseling speelde hij een paar jaar in de jeugdopleiding, al wist hij zijn debuut in het eerste nooit te maken.