Breaking news

LIVE: Ajax leidt bij RKC door beauty van Haller, slaande beweging Álvarez

Emanuelson lyrisch: 'Hij lijkt in zijn hoofd nog niet klaar met het spelletje'

Emanuelson lyrisch: 'Hij lijkt in zijn hoofd nog niet klaar met het spelletje'

Gepubliceerd: maandag 1 maart 2021 om 09:12ma 01-03-2021 om 09:12

Urby Emanuelson heeft grote bewondering voor Arjen Robben. De zeventienvoudig international weet uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om met blessures te dealen, iets waar Robben in zijn carrière veel mee te maken heeft gehad.

"Op een gegeven moment ben je het zo zat dat je lijf niet meer doet wat jij wilt", vertelt Emanuelson in gesprek met Het Parool. "Het is frustrerend en eenzaam als dat lang duurt. Ik heb ook diep respect voor Arjen Robben. Hij is in zijn carrière al zo vaak geblesseerd geweest en nu is hij op zijn 37ste nog steeds bezig om weer fit te raken. Om weer wedstrijden te kunnen spelen. Al is het maar een half uurtje of een helft."

"Arjen is een speler van wereldniveau geweest", gaat Emanuelson verder. "Maar door alle fysieke tegenslagen heeft hij minder kunnen spelen dan hij had gewild. Het lijkt alsof hij in zijn hoofd nog niet klaar is met het spelletje. Hij was na Bayern München al een jaar gestopt en is toch op die beslissing teruggekomen. Dat doe je volgens mij alleen als je het gevoel hebt dat het boek nog niet af is."

Ondanks dat Robben eigenlijk gestopt was, tekende hij vorige zomer bij FC Groningen om de club te helpen. Een groot succes was de terugkeer van Robben alleen nog niet: de 37-jarige aanvaller kwam door blessureleed slechts tot twee wedstrijden voor De Trots van het Noorden.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws