Breaking news

LIVE: Ajax leidt bij RKC door beauty van Haller, slaande beweging Álvarez

Ziyech aangepakt in Engeland: 'Verrassend genoeg mocht hij lang blijven staan'

Ziyech aangepakt in Engeland: 'Verrassend genoeg mocht hij lang blijven staan'

Gepubliceerd: maandag 1 maart 2021 om 09:40ma 01-03-2021 om 09:40

Hakim Ziyech ligt onder vuur in Engeland. Bij zijn Chelsea-rentree in de Premier League-kraker tegen Manchester United (0-0) verzuimde de oud-Ajacied het ongelijk van manager Thomas Tuchel te bewijzen.

Ziyech kreeg zondag uit het niets een basisplaats van Tuchel, maar kon het verschil niet maken. Twaalf minuten voor tijd werd hij gewisseld voor Timo Werner. Het leidt tot kritiek in Engeland. Op social media wordt de 27-jarige stilist onder vuur genomen, terwijl de Britse kranten en 'pundits' ook spreken van een teleurstellend optreden.

Jerrel Hasselbaink, trainer van League One-club Burton Albion en analist bij Sky Sports, zag bovendien dat Ziyech dé kans van de wedstrijd om zeep hielp. "Hij moet daar echt scoren", aldus Hasselbaink. "Hij krijgt de bal op zijn linkervoet, zijn goede been, en heeft het doel voor zich. Dit moet gewoon een doelpunt zijn."

Van tabloid The Sun krijgt Ziyech zelfs een 4. 'Armoedig optreden van hem', luidt het oordeel. 'Zwak aan de bal, veel te vaak balverlies en geen intensiteit in een wedstrijd die dat wel nodig had. Verrassend genoeg mocht hij tot de 78ste minuut blijven staan.'

Ook van football.london krijgt Ziyech een onvoldoende, als nota bene de enige speler van het complete Chelsea-team. 'Hij was heel zwak in de eerste helft en gaf de bal veel te vaak weg. Ook na rust was hij stil. Geen goede dag voor de Marokkaan.'

Het was pas de tweede keer dat Ziyech een basisplaats had bij Chelsea sinds de aanstelling van Tuchel. Aanstaande donderdag staat er weer een Premier League-topper op het menu voor The Blues, die op bezoek gaan bij Liverpool. Het is sterk de vraag of Ziyech dan weer mag starten.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws