'Het is de vraag of Ihattaren bij AC Milan aan spelen toe gaat komen'

'Het is de vraag of Ihattaren bij AC Milan aan spelen toe gaat komen'

Gepubliceerd: maandag 1 maart 2021 om 10:19ma 01-03-2021 om 10:19

Laatste update: maandag 1 maart 2021 om 11:21ma 01-03-2021 om 11:21

Kenneth Perez adviseert Mohamed Ihattaren om 'bij zinnen te komen'. Dat concludeert de ESPN-analist nadat PSV Ihattaren uit de selectie heeft gezet voor de wedstrijd tegen Ajax. 

Volgens PSV-trainer Roger Schmidt was de houding van Ihattaren onacceptabel. "Ik denk dat Ihattaren en Schmidt elkaar niet zo liggen", zegt Perez bij Dit was het Weekend op ESPN. "Hard werken zijn de toverwoorden van Schmidt. Een stilist als Ihattaren is van nature geen harde werker. Maar de bal ligt bij Ihattaren en enkel bij Ihattaren, want de trein dendert door. Als hij niet oppast, moet hij een stap terugzetten. Hij heeft een goede zaakwaarnemer (Raiola, red.), dus hij zal wel ergens goed terechtgekomen."

Perez laat zijdelings de naam van AC Milan vallen. "Maar het is de vraag of hij daar aan spelen toe gaat komen. Daar moet je ook heel hard werken en fit zijn. De bal ligt dus bij Ihattaren. Schmidt is erg fan van Pablo Rosario en Ibrahim Sangaré, omdat ze hard werken."

Jan Joost van Gangelen maakt vervolgens de vergelijking met Mario Götze, die ook stilistisch is. "Ik denk niet dat hij veel harder werkt, maar hij staat beter", zegt Perez. "Hij is wat slimmer. Ihattaren is pas achttien, Götze is dertig en een wereldkampioen. Die heeft alles al meegemaakt en kun je niet met Ihattaren vergelijken. Maar qua voetbal heeft Ihattaren veel meer dan de rest. Maar Schmidt vindt hard werken heel belangrijk en dat ís het ook. Daarom is Ihattaren erbij gebaat om bij zinnen te komen. Voetballen hoeven ze hem niet te leren, maar wel wat het is om professional te zijn. Denk je niet dat je bij alle clubs waar hij van droomt niet hard hoeft te werken?"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws