Breaking news

LIVE: Ten Hag wisselt Klaassen, worstelend Ajax op zoek naar tweede goal

Van der Vaart: 'Verschrikkelijk om naar te kijken, ze schoten alles over de lijn'

Van der Vaart: 'Verschrikkelijk om naar te kijken, ze schoten alles over de lijn'

Gepubliceerd: maandag 1 maart 2021 om 10:47ma 01-03-2021 om 10:47

Rafael van der Vaart heeft tijdens PSV - Ajax niet bepaald op het puntje van z'n stoel gezeten. Hij vond de topper niet om over naar huis te schrijven en is van mening dat Ajax met een punt goed is weggekomen. 

"Ik vond het een van de slechtste toppers, zeker van Ajax-kant was het de slechtste wedstrijd", zegt Van der Vaart bij Studio Voetbal. "PSV was iets minder slecht, maar zij gaven zoveel foute ballen. Technisch gezien, de aannames, het was echt verschrikkelijk om naar te kijken. Ik denk dat Ajax iets teveel gekregen heeft, omdat PSV er beter inkwam. Het was geen hoog niveau."

Pierre van Hooijdonk zag de hand van trainer Roger Schmidt in het spel van PSV. "De intenties bij PSV waren goed. Toen Schmidt aangesteld werd, hoorde je vaak de term vollgassfussball. Daar hebben we lang op gewacht, maar zelden of nooit gekregen. Dat heb ik nu wel gezien. Vanaf de eerste seconde wilde PSV er bovenop zitten."

Het niveau was verder niet je van het, constateerde Van der Vaart. "Natuurlijk wilden ze drukzetten op Ajax, maar ze schoten de bal toch echt zelf over de zijlijn. Dat is niet omdat Malen nou zo geweldig speelde. Bij beide ploegen was het aan de bal ver beneden alle niveau."

"Er was geen speler die echt uitblonk", voegt Theo Janssen toe. "Ajax had in het eerste kwartier twee keer moeten scoren. Na een kwartier ging PSV hoog drukzetten en kreeg Ajax het lastig. Dat had ook te maken met het slechte veld. Maar ook met focus en concentratie. De simpelste ballen vlogen over de zijlijn, dan heb je het tegen iedereen moeilijk."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws