'Als ik naar Mohamed Ihattaren kijk, zie ik geen doorgetrainde professional'

'Als ik naar Mohamed Ihattaren kijk, zie ik geen doorgetrainde professional'

Gepubliceerd: maandag 1 maart 2021 om 16:04ma 01-03-2021 om 16:04

Huub Stevens lijkt de kant van PSV te kiezen inzake Mohamed Ihattaren. Hij roept de verbannen middenvelder op om 'snel volwassen te worden'.

Ihattaren werd door trainer Roger Schmidt uit de selectie gezet omdat hij geen topsportmentaliteit zou hebben getoond. "Het lijkt erop dat hij zijn eigen belang boven dat van de club zet en dat kan natuurlijk niet. De club neemt deze beslissing niet voor niets", zegt Stevens tegen Omroep Brabant.

Stevens is kritisch op Ihattaren en roept tot actie. "Als ik naar Ihattaren kijk, zie ik geen doorgetrainde professional. En dus moet iemand Ihattaren eens een spiegel voorhouden. Hij moet presteren. Als je de top wilt halen in het voetbal, kom je niet meer weg met alleen talent. Je zult er elke dag keihard voor moeten werken. En dat moet bij hem eens doordringen. Het helpt hem nu niet door hem in de watten te gaan leggen. Hij heeft tegengas nodig."

Stevens denkt niet dat het einde verhaal is voor Ihattaren bij PSV. Maar dan moet er wel iets veranderen. "Ik las vanochtend de reactie van zijn zaakwaarnemer Mino Raiola. Hij moet niet wijzen naar Schmidt, maar eens met zijn speler gaan praten en hem duidelijk maken dat er meer nodig is dan alleen talent om de top te bereiken. Ihattaren moet gewoon snel volwassen worden. De bal ligt bij hem."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws