PSV-Ajax 'on-Nederlandse' wedstrijd: 'Die maken dat nog niet wekelijks mee'

PSV-Ajax 'on-Nederlandse' wedstrijd: 'Die maken dat nog niet wekelijks mee'

Gepubliceerd: maandag 1 maart 2021 om 17:00ma 01-03-2021 om 17:00

Guus Hiddink noemt de verhitte topper tussen PSV en Ajax een 'on-Nederlandse' wedstrijd. De 74-jarige oefenmeester zag een wedstrijd vol strijd en heeft eveneens een compliment in petto voor scheidsrechter Danny Makkelie.

De bondscoach van Curaçao zag dat zowel PSV als Ajax last hadden van de allesbehalve optimale grasmat in het Philips Stadion. Mede door de slechte ondergrond veranderde de topper in Eindhoven in een 'on-Nederlandse' wedstrijd, aldus Hiddink. "Omdat de intensiteit zo hoog was. Het veld was slecht, dat wordt nog wel eens onderschat. Daardoor kwamen er veel duels", vertelt hij aan tafel bij Voetbal International LIVE.

Hiddink spreekt niet van een hoogstaande wedstrijd, maar heeft zich tijdens het kijken zeker niet verveeld. "De intensiteit van de wedstrijd vond ik goed en dan zie je dat er ook frustratie komt. Die jongens op het veld maken nog niet wekelijks die intensiteit mee, dat zag je wel in de wedstrijd."

De ervaren trainer vond dat Makkelie prima leiding gaf tijdens de topper. "Makkelie liet het mooi gaan", stelt Hiddink, doelend op de vele duels die in het Philips Stadion uitgevochten werden. Ook ging Hiddink nog even in op het opstootje tussen Dusan Tadic en Denzel Dumfries na de late gelijkmaker van de Amsterdammers. "Dat die emotie er is snap ik ook wel, maar dat moet je binnen tien seconden laten varen. En dan een biertje gaan drinken, figuurlijk gesproken natuurlijk."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws