Schuldbewust na blessure Velthuizen: 'Daar ben ik verantwoordelijk voor'

Schuldbewust na blessure Velthuizen: 'Daar ben ik verantwoordelijk voor'

Gepubliceerd: maandag 1 maart 2021 om 19:00ma 01-03-2021 om 19:00

Piet Velthuizen kende zondag een zeer teleurstellende rentree op de Nederlandse velden. De sluitpost begon onder de lat bij Fortuna Sittard tegen FC Groningen, maar moest het veld na twintig minuten spelen alweer verlaten met een blessure. Fortuna-trainer Sjors Ultee voelt zich schuldig.

Velthuizen verliet het veld na twintig minuten spelen met een spierblessure. "Daar ben ik verantwoordelijk voor. Achteraf gezien had ik Piet nog niet op moeten stellen, ook al liet hij op trainingen een uitstekende indruk achter", begint Ultee in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Fortuna moest snel schakelen, toen Yannick van Osch geblesseerd raakte en Alexei Koselev bezig was met een transfer. De club ging op zoek naar een transfervrije doelman. "Aanvankelijk met het idee dat ze als reservekeeper zouden komen en langzaam opgetraind zouden worden. Allemaal sloegen ze de boot af. Piet daarentegen niet. Kom maar op, zei hij. Heel dapper. Dat durft niet elke keeper. Het tekent de drive die hij nog altijd heeft", stelt Ultee.

Voor zijn contractondertekening bij Fortuna speelde Velthuizen mee bij het SC Telstar van Andries Jonker. "Piet speelde hier voor een heel klein appeltje en een nog kleiner eitje", geeft de Telstar-coach aan. "Maar dat deerde hem niets. Hij wilde zich per se terugknokken en dat straalde hij uit. Er was echter één probleem: we kregen hem niet fit. Toen hebben we gezamenlijk besloten ermee te stoppen. Jammer, want een ervaren en kleurrijke jongen als Piet had ik graag onder de Telstar-lat gezien."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wordt Velthuizen een succes bij Fortuna?

Ja, die kwaliteiten heeft hij
26%
Nee, daarvoor komt hij tekort
74%
(873 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws