Tannane bijt van zich af: 'Nee, dat is niet leuk... Ik ben geen Messi'

Tannane bijt van zich af: 'Nee, dat is niet leuk... Ik ben geen Messi'

Gepubliceerd: maandag 1 maart 2021 om 19:46ma 01-03-2021 om 19:46

Laatste update: maandag 1 maart 2021 om 19:47ma 01-03-2021 om 19:47

Oussama Tannane is het niet eens met de kritiek dat hij in de eerste seizoenshelft beter speelde dan in de tweede. De Vitesse-middenvelder geeft aan dat het voor hem lastiger is, nu de trainers van de tegenstander vaak meerdere spelers inzetten om hem onder controle te houden. 

Tannane reageert ietwat gefrustreerd op de vraag of hij in de eerste seizoenshelft beter speelde dan in de tweede. "Ik heb ook na de winterstop mijn goals gemaakt en assists gegeven. Tegen VVV had ik ook weer een hele hoop assists kunnen geven", vertelt hij in gesprek met Omroep Gelderland. "Een balletje op de paal tegen PSV, tegen VVV in Venlo ook een paar keer en zaterdag thuis weer een bal op de lat. Als die vallen, wordt er gesproken van een hele andere Oussama Tannane. Dat is de voetbalwereld."

"Trainers zetten twee of soms zelfs drie man op mij. Maar ik ben geen Messi die zo even vier man passeert en het helemaal alleen kan doen", vervolgt Tannane. "Als je wordt bewaakt, is het gewoon heel moeilijk om er goed uit te komen. Nee, dat is niet leuk. Er staat continu iemand naast je die wil dat je geen kant op kan. Of ik dan van slag en geïrriteerd raak? Nu niet meer, vroeger wel. Nu ben ik volwassen en kan ik daar mee omgaan. Maar als je ziet hoeveel overtredingen er op mij zijn gemaakt. Dat is niet normaal meer."

De Vitesse-smaakmaker verwacht van zijn ploeggenoten dat zij gebruik gaan maken van de ruimte die tegenstanders weggeven. "Het is belangrijk dat andere jongens opstaan. Die krijgen nu meer ruimte en daar moeten ze gebruik van maken. Dan wordt er ook minder gesproken over Tannane dit of Tannane dat. Je moet ook kijken waarom ik niet in die mogelijkheden kom om mijn eigen spel te spelen", sluit hij af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws