Persoonlijk begeleider zocht contact met Raiola over Ihattaren: 'Nooit reactie'

Persoonlijk begeleider zocht contact met Raiola over Ihattaren: 'Nooit reactie'

Gepubliceerd: maandag 1 maart 2021 om 20:14ma 01-03-2021 om 20:14

Mohamed Ihattaren heeft het lastig bij PSV. De middenvelder werd in aanloop naar de topper tegen Ajax uit de selectie gezet door trainer Roger Schmidt. Ali Eddaoudi, kolonel in het Nederlandse leger en persoonlijk begeleider, maakt een vergelijking met Zakaria Bakkali.

"Alle voetbalkenners zijn lovend over Ihattaren, zijn talent staat buiten kijf. Maar hij verzuipt onder al die druk", begint Eddaoudi in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Bakkali was ook een groot talent. Hij heeft het zelf verkloot. Net als Ihattaren was hij een kapitaal voor PSV, maar ik begrijp dat de club op een gegeven moment klaar was met het gedonder."

Eddaoudi begrijpt dat er nog het nodige moet veranderen aan het gedrag van Ihattaren. Een personal coach zou daarbij kunnen helpen. "Veel profvoetballers zijn jongens van de straat. Ze komen niet uit een traditioneel gezin waar ze je thuis vragen hoe je dag was. Daarom zouden ze baat hebben bij een persoonlijk begeleider. Hoe communiceer je nou met een trainer en met je medespelers? Ihattaren is ook nog eens iemand die op jonge leeftijd veel heeft meegemaakt, zoals het verlies van zijn vader."

Eddaoudi zocht twee jaar geleden al contact met de zaakwaarnemer van Ihattaren, Mino Raiola. "Ik heb echter nooit reactie gehad. Begrijp ik ook wel, want Raiola is een van de grootste zaakwaarnemers ter wereld. De meeste zaakwaarnemers zien me als een bedreiging, terwijl ik geen concurrent ben. Je moet mij zien als de tandarts en de zaakwaarnemer is de huisarts", sluit Eddaoudi af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Een persoonlijk begeleider voor Ihattaren: goed plan?

Ja, dat zou hem helpen
87%
Nee, daar zie ik het nut niet van in
13%
(1683 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws