Hiddink kijkt kritisch naar Schmidt: 'Afvragen of je zaken goed voor elkaar hebt'

Hiddink kijkt kritisch naar Schmidt: 'Afvragen of je zaken goed voor elkaar hebt'

Gepubliceerd: dinsdag 2 maart 2021 om 07:53di 02-03-2021 om 07:53

Laatste update: dinsdag 2 maart 2021 om 08:01di 02-03-2021 om 08:01

Guus Hiddink plaatst enige vraagtekens bij het optimisme van Roger Schmidt na het 1-1 gelijkspel van PSV in de topper tegen Ajax. Hij waarschuwt de Eindhovenaren dat ze niet verder weg mogen vallen.

"Ze moeten sowieso tweede worden. Ik hou niet van grote woorden, maar het zou behoorlijk rampzalig zijn als ze geen tweede worden", zegt Hiddink bij Voetbal International LIVE. Hij ziet dat er nog genoeg schort aan de ploeg van Schmidt, die zelf desondanks positief is over de progressie. "Hij straalt optimisme uit en heeft goede wedstrijden gezien, maar als je er een paar tegen krijgt, dan kun je je afvragen of je de zaken goed voor elkaar hebt."

Daarmee doelt Hiddink op de 4-2 nederlaag in de heenwedstrijd tegen Olympiakos Piraeus en het 2-2 gelijkspel bij ADO Den Haag. "Ik denk dat er qua coaching en hiërarchie het een ander te verbeteren valt. Je ziet op het veld weinig communicatie. Achterin heb je als speler overzicht van hoe je teamgenoot voor je moet bewegen. Op dat vlak hoor ik te weinig bij PSV. Viergever is daar wel toe in staat, die heeft enige ervaring om dat te gaan sturen."

De voormalig bondscoach ziet een verschil met de concurrent. "Ajax gaat makkelijk naar de titel toe", stelt Hiddink. "Bij Ajax is er wél die hiërarchie en ze hebben een goede balans in het elftal. In het Amsterdamse gaat men vaak toch alleen van het voetbal uit, maar voetbal is meer dan het balletje rond laten gaan. Ze erkennen nu dat ze met de Zuid-Amerikanen meer balans hebben in het team. Die Zuid-Amerikanen poetsen defensief het een en ander weg."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is het optimisme van Schmidt na PSV-Ajax terecht?

Ja
23%
Nee
77%
(1035 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws