Tannane schaart zich achter Gullit: 'Alsof ze dan hun zelfvertrouwen verliezen'

Tannane schaart zich achter Gullit: 'Alsof ze dan hun zelfvertrouwen verliezen'

Gepubliceerd: dinsdag 2 maart 2021 om 12:15di 02-03-2021 om 12:15

Vitesse-uitblinker Oussama Tannane vindt het soms lastig om jeugdige teamgenoten met fluwelen handschoentjes aan te pakken. Dat vertelt hij in een interview met het Algemeen Dagblad. De oproep van Ruud Gullit begrijpt hij dan ook volledig.

Gullit bracht in de aanloop naar AC Milan - Internazionale het gedrag van Zlatan Ibrahimovic ter sprake. De Zweedse topspits gebaarde, schreeuwde en drukte zijn teamgenoten met de neus op de feiten door een bal naar de rechterflank te rammen, waar niemand liep. "En dat mis ik nu in Nederland", zei Gullit. "Je mag niks meer zeggen tegen spelers. Altijd maar een duimpje opsteken. Wie doet er zoals Ibrahimovic in Nederland?"

Tannane (26) begrijpt Gullit volledig, zegt hij in het AD. "Je moet hier altijd maar goed zijn met elkaar. Ik weet nog dat ik 16, 17 jaar was en bij Heerenveen te maken kreeg met Gerald Sibon, die tegen me begon te schreeuwen. Ik werd daar wel boos van, maar na de training kwam hij naar me toe: Wat een speler ben jij, man. Niet normaal. Ik bedoel het goed, hè? Ik wil je alleen maar beter maken. Dat is zo veranderd, joh. Het lijkt wel alsof jonge jongens hun zelfvertrouwen verliezen als je tegen ze schreeuwt."

Tannane past daardoor wel op met wat hij schreeuwt naar zijn ploeggenoten. "Er wordt van je gevraagd dat je ze anders behandelt. Ze zijn jong, gevoelig, dit, dat. Maar je bedoelt het goed, hè? Ík denk dat het je beter maakt, dat je thuiskomt en toch gaat nadenken over wat je beter kunt doen. Beter dan dat je als 18-jarige slechte ballen geeft en alleen maar hoort hoe goed het was."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hebben Gullit en Tannane een punt?

Ja
94%
Nee
6%
(652 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws