Toivonen blikt terug: 'Absoluut de beste met wie ik bij PSV gespeeld heb'

Toivonen blikt terug: 'Absoluut de beste met wie ik bij PSV gespeeld heb'

Gepubliceerd: dinsdag 2 maart 2021 om 14:59di 02-03-2021 om 14:59

Laatste update: dinsdag 2 maart 2021 om 16:46di 02-03-2021 om 16:46

Ibrahim Afellay is voor Ola Toivonen de beste PSV'er waar hij ooit mee samen heeft gespeeld. De 34-jarige Zweed, die momenteel in eigen land speelt voor Malmö FF, is ook enorm verbaasd over de rol van Georginio Wijnaldum bij Liverpool.

Toivonen speelde van 2009 tot 2014 in Eindhoven en spreekt in een uitgebreid interview met Voetbal International van een mooie tijd bij PSV. De aanvallende middenvelder is na diverse avonturen in het buitenland al enkele jaren terug in zijn geboorteland en speelt momenteel zijn wedstrijden voor Malmö FF, de club waar hij vorig seizoen nog kampioen mee werd van Zweden.

Vooral Afellay maakte bij hun gezamenlijke periode bij PSV veel indruk op de Zweed. "Ibi is voor mij absoluut de beste met wie ik in mijn tijd bij PSV heb gespeeld. Hij was iedere keer de ster van de training en werkte altijd extra voor zichzelf. Helaas heeft die knieoperatie in Barcelona verkeerd voor hem uitgepakt. Hij was veruit de beste", vertelt Toivonen over Afellay, die eerder dit jaar zijn voetbalschoenen definitief aan de wilgen hing.

De Zweed speelde in Eindhoven ook nog korte tijd samen met Liverpool-middenvelder Wijnaldum. Toivonen volgt de carrière van de Oranje-international vol bewondering. "Gini heeft me misschien wel het meest verbaasd dat hij het nu zo goed doet in Liverpool."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws