Update: Lazio stapt als winnaar van het veld, Torino komt niet opdagen in Rome

Update: Lazio stapt als winnaar van het veld, Torino komt niet opdagen in Rome

Gepubliceerd: dinsdag 2 maart 2021 om 19:33di 02-03-2021 om 19:33

Opmerkelijk: Lazio-Torino gaat 'gewoon' door ondanks het ontbreken van de uitploeg. De bezoekers uit Torino zitten namelijk tot en met dinsdagavond in quarantaine na een corona-uitbraak en mogen van de lokale autoriteiten niet afreizen naar Rome.

Zeer opvallend, aangezien het competitieduel tegen Sassuolo van afgelopen vrijdag wél door de competitieleiding van het programma gehaald werd en verplaatst werd naar 17 maart. Vooralsnog heeft de Italiaanse competitie de wedstrijd Lazio-Torino, die dinsdagavond om 18.30 uur van start gaat, nog niet afgelast of uitgesteld, melden diverse Italiaanse media.

De Lega Serie A hoopt dat de wedstrijd tussen Lazio en Torino alsnog door kan gaan omdat de competitie vanwege corona met een overvol speelschema kampt. De lokale autoriteiten laten de selectie van Torino echter niet vertrekken naar Rome, waarna de Lega Serie A een spoedvergadering ingelast heeft. Thuisploeg Lazio heeft via de officiële kanalen ondertussen al zijn wedstrijdselectie bekend gemaakt.

Update: Lazio is als winnaar van het veld gestapt in het Stadio Olimpico. Tegenstander Torino kwam niet opdagen, nadat het geen toestemming kreeg van de autoriteiten om af te reizen naar Rome. De spelers van Lazio kwamen gewoon het veld op voor de wedstrijd die gepland stond om 18.30 uur. Na 45 minuten wachten konden de spelers weer van het veld af: de overwinning gaat naar de thuisploeg.

Of de reglementaire 3-0 overwinning voor Lazio blijft staan, is nog maar de vraag. Torino gaat de nederlaag aanvechten. In een soortgelijke situatie kreeg Napoli, dat vanwege de coronamaatregelen niet af mocht reizen naar Turijn voor de wedstrijd tegen Juventus, gelijk. Die wedstrijd moest toen alsnog afgewerkt worden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws