Ten Hag deelt opmerkelijk blessurenieuws Mazraoui: 'Nog weinig vooruitgang'

Ten Hag deelt opmerkelijk blessurenieuws Mazraoui: 'Nog weinig vooruitgang'

02-03-2021 17:05 Laatste update: 17:12
91

Ajax-trainer Erik ten Hag moet het woensdagavond in de bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen opnieuw stellen zonder rechtsback Noussair Mazraoui die ontbreekt vanwege een zeer opmerkelijke blessure. De 23-jarige Marokkaan is niet van de partij vanwege problemen met zijn gezichtsvermogen.

Mazraoui ontbreekt al een tijdje in de wedstrijdselectie van de Amsterdammers. Op de persconferentie voorafgaand aan het bekertreffen met Heerenveen geeft Ten Hag tekst en uitleg over de situatie van de rechtsback. "Hij heeft een bal op zijn oog gehad, daardoor heeft hij schade in zijn gezichtsvermogen", legt de oefenmeester uit. Ten Hag verwacht dat het nog wel even duurt voordat Mazraoui weer deel uit gaat maken van de selectie: het herstel neemt veel tijd in beslag. "Ja, daar zit nog weinig vooruitgang in."

Ten Hag moet het in Friesland eveneens stellen zonder Devyne Rensch en Nicolás Tagliafico, die beide geschorst zijn voor de halve finale van het bekertoernooi. Ook staan er vier Ajacieden op scherp, waardoor ze bij een gele kaart tegen Heerenveen een eventuele finale moeten missen. Ten Hag wil daar niet te veel woorden aan vuil maken. "Daar houd je pas rekening mee wanneer het kan. Dus met een hele veilige voorsprong, maar tot die tijd houd ik daar geen rekening mee."