Ten Hag pareert vragen van Driessen: 'Hoop dat Ihattaren bij zinnen komt'

Ten Hag pareert vragen van Driessen: 'Hoop dat Ihattaren bij zinnen komt'

Gepubliceerd: dinsdag 2 maart 2021 om 18:02di 02-03-2021 om 18:02

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft tijdens zijn persconferentie van dinsdagmiddag een paar vragen moeten beantwoorden over de situatie van PSV-talent Mohamed Ihattaren. De negentienjarige linkspoot werd zondag buiten de selectie van PSV gehouden en deed niet mee tijdens de topper tegen Ajax.

Ten Hag kreeg dinsdagmiddag van Valentijn Driessen (De Telegraaf) de vraag of 'zijn handen niet jeuken', gezien zijn relatie met vermeende 'moeilijke jongens' als Zakaria Labyad en Hakim Ziyech. "Barazite heb ik gehad, beide Amrabats heb ik gehad, Ayoub heb ik gehad", somde de Ajax-trainer op. "Ik vind het wel een geweldig goede voetballer", liet hij bovendien weten over Ihattaren. "Meer dan een goede voetballer, een fantastisch talent. Ik hoop dat hij bij zinnen komt en dat ook laat zien aan Nederland."

Meer wilde Ten Hag echter niet kwijt over Ihattaren. "Ik wil daar geen uitspraken over doen. Ik weet niet wat daar gebeurd is. Dus het is heel moeilijk om daar een oordeel over te vellen, als je niet de achtergrond kent." Driessen vroeg vervolgens of de PSV'er welkom zou zijn bij Ajax, maar Ten Hag liet zich niet uit de tent lokken. "Hij volgt Ajax? Zeker, haha... Nee, goede voetballers zijn altijd welkom, maar hij is speler van PSV."

Ten Hag ging ook niet in op vragen over het gedrag van collega Roger Schmidt tijdens PSV-Ajax. De Amsterdammers bereiden zich voor op de halve bekerfinale tegen sc Heerenveen van woensdagavond. Het PSV van Ihattaren komt zondag pas in actie, tegen Fortuna Sittard. Of Ihattaren dan weer in actie komt, moet nog blijken. 'De voltallige staf, spelersgroep en directie heeft er de afgelopen periode alles aan gedaan om Ihattaren te ondersteunen en van waarde te laten zijn voor PSV. Die mogelijkheid heeft hij niet aangegrepen', lieten de Eindhovenaren zondag weten in een statement.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Komt het nog goed met Ihattaren bij PSV?

Ja
22%
Nee
78%
(13255 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws