Dordrecht laat kans om weg te lopen bij Den Bosch liggen tegen Jong Utrecht

02-03-2021 20:38 Laatste update: 20:40
15

Het is FC Dordrecht niet gelukt om weg te lopen bij directe concurrent FC Den Bosch, dat eerder op de avond met 4-1 verloor op bezoek bij NEC. Jong FC Utrecht was een maatje te groot voor Dordrecht, dat twee punten voorsprong houdt op Den Bosch.

Jong FC Utrecht - FC Dordrecht 3-1
Dordrecht wist na de eerste helft op Sportcomplex Zoudenbalch al dat het een lastig verhaal zou worden. Na ongeveer twintig minuten spelen zette Albert Lottin de thuisploeg en op slag van rust bracht Jeredy Hilterman de marge naar twee. Hij mocht aanleggen vanaf de penaltystip, miste in eerste instantie, maar werkte de rebound vervolgens achter keeper Liam Bossin.

Jong Utrecht was vrijwel de gehele wedstrijd beter dan de tegenstander, maar moest na 72 minuten spelen tóch weer op gaan passen. Feyenoord-huurling Naoufal Bannis zorgde vanaf de strafschopstip voor de aansluitingstreffer. Het mocht echter niet baten: tien minuten later besliste Mohamed Mallahi de wedstrijd met de 3-1.

NEC-FC Den Bosch 4-1
De Brabanders hadden vrijdag tegen Jong FC Utrecht hun eerste overwinning sinds medio september (!) geboekt, maar konden die lijn niet doortrekken tijdens de midweekse inhaalronde. In Nijmegen liepen ze al na vijf minuten achter de feiten aan, toen Javier Vet de 1-0 binnenkopte. Na rust was NEC er zelfs nóg sneller bij: ditmaal lag de bal er veertien minuten na de aftrap in, dankzij wederom Vet.

In de slotfase kon NEC aan het doelsaldo werken: Elayis Tavsan maakte met een schitterende krul in de verre hoek de 3-0, Cas Odenthal kopte ook nog de 4-0 binnen. De 4-1 van FC Den Bosch was er slechts voor de statistieken, maar was wel van grote schoonheid: Paco van Moorsel probeerde het van grote afstand en vond de bovenhoek. NEC komt dankzij de zege op tien punten van nummer twee De Graafschap, maar lijkt al zeker van deelname aan de nacompetitie.