Breaking news

LIVE: Haller zet Ajax met acrobatisch doelpunt op snelle voorsprong in Waalwijk

Halve bekerfinale ontbrandt pas in slotkwartier: Vitesse mag naar De Kuip

Halve bekerfinale ontbrandt pas in slotkwartier: Vitesse mag naar De Kuip

Gepubliceerd: dinsdag 2 maart 2021 om 22:49di 02-03-2021 om 22:49

Laatste update: dinsdag 2 maart 2021 om 23:01di 02-03-2021 om 23:01

De eerste bekerfinalist van dit seizoen is bekend: Vitesse staat op zondag 18 april in De Kuip, tegen sc Heerenveen of Ajax. De Arnhemmers maakten er dinsdagavond geen feest van tegen VVV-Venlo, maar trokken het halve finaleduel in de slotfase alsnog naar zich toe: 2-0, dankzij treffers van Armando Broja en Oussama Tannane.

Zaterdag won Vitesse nog met 4-1 van VVV, maar het werd al snel duidelijk dat het niet weer zo'n doelpuntenfestijn zou worden. Beide ploegen oogden nerveus en konden nauwelijks iets creëren in de eerste helft. Broja kreeg na een kwartiertje de grootste kans voor rust, maar maaide over de bal heen.

Ook in de tweede helft waren de gevaarlijke momenten schaars. Eredivisie-topscorer Giorgos Giakoumakis noteerde vlak na de pauze zijn eerste wapenfeit, maar schoof de bal na wat kap- en draaiwerk net naast. Diezelfde Giakoumakis noteerde in minuut 67 het eerste schot tussen de palen – geen problemen voor Remko Pasveer – en een verlenging leek onafwendbaar.

In de slotfase werd de wedstrijd toch nog opengebroken. Tannane gaf voor vanaf links en Broja kopte de bal vakkundig over Thorsten Kirschbaum heen in de verre hoek: 1-0. Vitesse was meteen los: Matus Bero miste nog een open kans, maar de 2-0 viel alsnog. Het was meteen hét hoogtepunt van de wedstrijd. Tannane trok vanaf rechts naar binnen den liet de bal schitterend in de verre bovenhoek zeilen. Het slotoffensief van VVV kwam pas op gang toen het al te laat was: Pasveer redde op een kopbal van Roy Gelmi, Torino Hunte raakte de buitenkant van de paal en ook Jafar Arias testte Pasveer, maar spannend werd het niet meer.

Vitesse kon het zich zelfs permitteren om de op scherp staande Riechedly Bazoer te wisselen. De Arnhemmers weten woensdag wie de tegenstander wordt in De Kuip: Heerenveen of Ajax. Voor Vitesse wordt het de eerste eindstrijd sinds 2017, toen er in de finale werd gewonnen van AZ.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws