Breaking news

LIVE: Ajax leidt bij RKC door beauty van Haller, slaande beweging Álvarez

Fortuna hoopte op al gestopte keeper: 'Hij gaf aan niet geïnteresseerd te zijn'

Fortuna hoopte op al gestopte keeper: 'Hij gaf aan niet geïnteresseerd te zijn'

Gepubliceerd: woensdag 3 maart 2021 om 08:08wo 03-03-2021 om 08:08

Laatste update: woensdag 3 maart 2021 om 08:54wo 03-03-2021 om 08:54

Fortuna Sittard heeft vorige maand een lijntje uitgegooid naar Michel Vorm. De doelman - die inmiddels van zijn voetbalpensioen geniet - kreeg de mogelijkheid om weer aan de slag te gaan in de Eredivisie, maar sloeg het aanbod van Fortuna af.

In gesprek met De Telegraaf laat Fortuna-trainer Sjors Ultee weten dat zijn club in een lastige situatie terechtkwam vorige maand. "Onze eerste keeper Yanick van Osch raakt flink geblesseerd. Onze tweede keeper Alexei Koselev gaat een transfer maken naar Japan en vraagt om niet meer opgesteld te worden uit angst voor een blessure. En onze derde keeper Joshua Wehking is een jonge doelman, die het hele seizoen nog geen wedstrijd gekeept heeft, doordat het reserveteam door de coronamaatregelen geen wedstrijden mag spelen."

Fortuna moest dus op zoek naar een nieuwe doelman en kwam uiteindelijk uit bij Piet Velthuizen, die tegen FC Groningen meteen geblesseerd uitviel. "We zijn op zoek gegaan naar transfervrije keepers en dat zijn dan voornamelijk doelmannen die net met pensioen zijn of zonder club zitten. Die markt is enorm klein", vervolgt Ultee. "Michel Vorm gaf via zijn management aan niet geïnteresseerd te zijn en Joris Delle was net terug van een avontuur in Zuid-Afrika en wilde niet meteen weer ergens instappen."

Uiteindelijk werd er toch een oplossing gevonden. "De enige die wel bereid was om ons te helpen, was Piet en daar heb ik groot respect en veel waardering voor", sluit Ultee af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws