Vitesse wil geen bekerfinale in lege Kuip: 'Onze wens is om fans mee te nemen'

Vitesse wil geen bekerfinale in lege Kuip: 'Onze wens is om fans mee te nemen'

03-03-2021 11:14
146

Vitesse gaat zijn best doen om op zondag 18 april fans toe te laten in De Kuip. De Arnhemmers spelen dan de bekerfinale en gaan naar de mogelijkheden kijken om niet in een leeg stadion te hoeven spelen.

De club weet dat er versoepelingen vanuit Den Haag nodig zijn om dit te bewerkstelligen, maar gaat wel in gesprek met diverse instanties. "Op dit moment is nog onduidelijk hoe de organisatie rondom de bekerfinale er precies uit gaat zien", laat Vitesse volgens het ANP weten aan haar fans. "Natuurlijk is het onze wens om, als de situatie het toelaat, supporters mee te mogen nemen naar de finale."

Dinsdagavond versloegen de Arnhemmers VVV-Venlo in eigen stadion met 2-0 en dus mogen ze zich over anderhalve maand melden in Rotterdam. Of de wens van Vitesse uitkomt en er voor fans gespeeld kan worden, is nog even afwachten. "Het ligt niet in onze handen. De komende periode trekken we met verschillende betrokken instanties op om te kijken naar de mogelijkheden."

Woensdagavond wordt duidelijk wie de tegenstander van Vitesse zal worden in de bekerfinale. SC Heerenveen speelt vanaf 21.00 uur in het eigen Abe Lenstra Stadion tegen bekerhouder Ajax.