''Kinderlijk gedrag' van Ihattaren: zaalvoetbal zonder toestemming, ongezond eten'

''Kinderlijk gedrag' van Ihattaren: zaalvoetbal zonder toestemming, ongezond eten'

Gepubliceerd: woensdag 3 maart 2021 om 15:10wo 03-03-2021 om 15:10

Laatste update: woensdag 3 maart 2021 om 15:30wo 03-03-2021 om 15:30

Mohamed Ihattaren heeft zijn laatste kans gekregen bij PSV. Het steekt de Eindhovenaren dat er zoveel moeite in de negentienjarige linkspoot wordt gestoken, maar dat hij zich vreemd blijft gedragen, blijkt uit een uitgebreide analyse in Voetbal International.

PSV is zuinig op Ihattaren, probeert al geruime tijd zijn in 2022 aflopende contract te verlengen en stond de spelmaker bij toen diens vader overleed. Volgens VI houden de technische staf, een aantal speler, de clubleiding én 'externe partijen' zich met Ihattaren bezig. Afgelopen zomer kwam hij echter te zwaar terug van vakantie en leverde hij in de ogen van trainer Roger Schmidt te weinig arbeid, waardoor hij tijdelijk uit de selectie werd gezet.

Trainer en speler leken in de loop van het seizoen dichter naar elkaar toe te groeien, maar Ihattaren deed in de eerste weken van 2021 toch weer de wenkbrauwen fronsen met zijn gedrag. 'Op het moment dat Ihattaren met een teleurstelling moet omgaan of denkt: de trainer mag me niet, dan vervalt hij geregeld in oude fouten, kinderlijk gedrag en maakt hij niet de keuzes die een profvoetballer van PSV moet maken', schrijft VI, op basis van bronnen binnen het Philips Stadion.

Zaalvoetbal en Instagram-feliciaties
Zo speelde de linkspoot een potje zaalvoetbal gespeeld, zonder toestemming van PSV. Ook liep hij zonder aanwijsbare reden spierblessures op. 'Als Ihattaren aangeeft dat dit komt door het werk met een personal trainer, hoort PSV dat die hem al anderhalve maand niet heeft gezien', aldus VI. Ook nu leeft hij niet altijd als een prof en eet hij regelmatig ongezond. Daarnaast zorgde zijn social media-gedrag voor ophef, ook bij de clubleiding: nadat PSV in de Europa League sneuvelde tegen Olympiakos Piraeus, feliciteerde hij via Instagram zijn vrienden Ryan Gravenberch en Brian Brobbey, die wél doorgingen met Ajax.

Zondag werd Ihattaren buiten de PSV-selectie gehouden voor de topper tegen Ajax. De Eindhovenaren plaatsten zelfs een speciaal statement. 'De voltallige staf, spelersgroep en directie heeft er de afgelopen periode alles aan gedaan om Ihattaren te ondersteunen en van waarde te laten zijn voor PSV. Die mogelijkheid heeft hij niet aangegrepen.' Of de vrede dit seizoen nog getekend kan worden, is nog even afwachten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Poll

Komt het nog goed met Ihattaren bij PSV?

Ja
22%
Nee
78%
(13255 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws