Penaltydrama Weghorst tegen Leipzig, Man United verspeelt punten in titelstrijd

03-03-2021 23:02 Laatste update: 23:09
30

Een hele zure avond voor Wout Weghorst: de spits van Wolfsburg miste op zeer ongelukkige wijze een penalty en zag hoe zijn ploeg uiteindelijk verloor van RB Leipzig: 2-0. De ploeg van trainer Julian Nagelsmann plaatst zich voor de halve finale van de DFB Pokal.

Bekerdroom Wolfsburg spat uiteen
Een avond om snel te vergeten voor Wout Weghorst. De Nederlandse spits van Wolfsburg kreeg in de eerste helft tegen Leipzig de kans om zijn ploeg vanaf de penaltystip op voorsprong te zetten, maar zijn standbeen gleed weg. Hij schoot huizenhoog over en zag hoe Leipzig er in de tweede helft met de overwinning vandoor ging. Doelpunten van Yussuf Poulsen en Hee-Chan Hwang zorgen ervoor dat Leipzig zich plaatst voor de halve finale van de DFB Pokal.

Man United raakt verder achterop in titelstrijd
Manchester City lijkt steeds harder op weg naar de titel in de Premier League. Directe achtervolger Manchester United kwam woensdagavond niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Crystal Palace. De ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer was de hele wedstrijd beter, maar wist de bal niet in het net te krijgen. De achterstand op City bedraagt nu veertien punten.

Serie A
AC Milan heeft geen goede zaken gedaan in de titel in de Serie A. In het eigen San Siro kwam de ploeg van trainer Stefano Pioli niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Udinese. In de absolute blessuretijd van de wedstrijd maakte Franck Kessié de 1-1, nadat Rodrigo Becão de uitploeg in de 68e minuut op voorsprong had gezet. Kessié maakte er echter 1-1 van in de 97e minuut. Hij mocht aanleggen vanaf de penaltystip en faalde niet.

De wedstrijd van Atalanta Bergamo leverde weer voldoende spektakel op. De ploeg won met 5-1 van Crotone. Robin Gosens, José Luis Palomino, Luis Muriel, Josip Ilicic en Aleksei Miranchuk maakten de doelpunten voor Atalanta.

Ligue 1
Een vol avondprogramma in de Franse Ligue 1 op woensdag. Paris Saint-Germain heeft drie belangrijke punten gepakt op bezoek bij Bordeaux. Het kostte de ploeg van trainer Mauricio Pochettino de nodige moeite, maar door een doelpunt van Pablo Sarabia na twintig minuten spelen neemt PSG de volle buit mee terug naar Parijs: 0-1. Een aantal grote namen, waaronder Kylian Mbappé, kreeg rust.

Een andere titelkandidaat in Frankrijk, Lille OSC, blijft indruk maken. In eigen huis werd Olympique Marseille met 2-0 opzij gezet. Ook bij de ploeg van trainer Christophe Galtier kostte het pijn en moeite. Jonathan David werd uiteindelijk het goudhaantje: met treffers in de 90e en 92e minuut zorgde hij voor de 2-0 eindstand. Lille staat op het moment eerste met een voorsprong van twee punten op PSG.

Almere City verliest aansluiting
Almere City leed tegen Volendam de vierde nederlaag in de laatste vijf wedstrijden. Het werd 2-1 door goals van Brian Plat, Samuele Mulattieri (Volendam) en Tim Receveur (Almere). Door het verlies zakt Almere naar de vierde plaats en mist de ploeg van trainer Ole Tobiasen de aansluiting met nummer twee De Graafschap, dat vier punten meer heeft. De eerste twee plekken in de Keuken Kampioen Divisie geven recht op directe promotie.

Premier League
Leicester City liep tegen duur puntenverlies aan tegen Burnley (0-0). Matej Vydra opende in de vierde minuut de score namens Burnley, waarna Kelechi Iheanacho de balans herstelde met een prachtige volley. De keepers Kasper Schmeichel en Nick Pope waren de grote uitblinkers op Turf Moor. Door het gelijkspel staat Leicester City op gelijke hoogte met nummer twee Manchester United. Achtervolger West Ham United volgt op vijf punten.

Sheffield United greep de laatste strohalm in de degradatiezone van de Premier League met een 1-0 zege op Aston Villa. Anwar El Ghazi vertolkte een hoofdrol: enkele dagen na zijn winnende goal tegen Leeds United was de aanvaller op weg naar zijn achtste goal van het seizoen, maar Phil Jagielka stopte hem ten koste van een rode kaart af. Het bleek de juiste beslissing: Sheffield hield stand na de openingstreffer van David McGoldrick. Sheffield staat nog steeds laatste en moet een gat van twaalf punten zien te overbruggen voor lijfsbehoud.

Memphis belangrijk voor Lyon
Olympique Lyon voorkwam in eigen huis puntenverlies tegen Stade Rennes: 1-0. Houssem Aouar schoot een kwartier voor tijd raak op aangeven van Memphis. Door de overwinning grijpt Lyon de koppositie in de Ligue 1, maar Lille OSC en Paris Saint-Germain komen later op de woensdag nog in actie.