'Vernederende' rel bij Fortuna Sittard:  'Wil niks meer met Ultee te maken hebben'

'Vernederende' rel bij Fortuna Sittard: 'Wil niks meer met Ultee te maken hebben'

Gepubliceerd: woensdag 3 maart 2021 om 21:42wo 03-03-2021 om 21:42

Laatste update: donderdag 4 maart 2021 om 14:21do 04-03-2021 om 14:21

De keeperssoap bij Fortuna Sittard heeft een nieuwe, bizarre wending gekregen: Sieb Dijkstra dacht woensdag een halve dag dat hij ontslagen was na een frontale botsing met trainer Sjors Ultee. De ervaren keeperstrainer voelt zich 'vernederd'.

Fortuna maakte woensdag bekend dat Dijkstra per direct niet meer de keeperstrainer is van het eerste elftal en doorgaat in de jeugdopleiding. Achter de schermen blijkt zich een soap te hebben voltrokken, schrijft Voetbal International in een reconstructie, waarin de hoofdrolspeler zelf aan het woord komt.

"In mijn hele voetballoopbaan heb ik nog nooit zoiets meegemaakt", zegt Dijkstra tegen VI. Het begon allemaal met de blessure van Yanick van Osch en de aanstaande transfer van Alexei Koselev naar Japan, waardoor Fortuna met spoed op zoek moest naar een extra doelman. Dijkstra, oud-doelman van onder meer Motherwell, Queens Park Rangers en Dundee United en korte tijd zaakwaarnemer, speurde in zijn netwerk en kwam uit bij de clubloze Tobias Knoflach.

Ultee en technisch manager Sjoerd Ars deden echter niets met de tip van Dijkstra, namen Piet Velthuizen op proef en gaven de 34-jarige doelman na twee trainingsdagen een contract. Velthuizen stond zondag tegen FC Groningen meteen onder de lat, maar viel na twintig minuten uit. Dijkstra zag al van ver aankomen dat Velthuizen niet fit genoeg was.

"Wat ik daarna heb meegemaakt, slaat alles", vertelt Dijkstra. "Daar vrat geen hond brood van. Sjors zei allereerst dat er maar drie opties waren geweest: Joris Delle, Michel Vorm en Piet Velthuizen. Dat klopt niet, zei ik. Sjors was meteen kwaad: Jij houdt je mond. Jij luistert alleen maar. Ik denk: wat is dit, een foute film? Ineens stond daar een totaal andere Sjors Ultee dan ik kende. Geen idee wat er was, kennelijk zat hij vol in zijn emoties."

"Vanaf dat moment bleef hij me vernederen, waar iedereen bij was. Hij brandde mij compleet af. Het was verschrikkelijk, en ik mocht niks zeggen", vervolgt Dijkstra, die te horen kreeg dat hij per direct was ontslagen. Na een 'goed, rustig' gesprek met algemeen directeur Ivo Pfennings kon hij toch doorgaan in de jeugdopleiding, maar met Ultee komt het niet meer goed. "Ik wil nooit meer iets met die man te maken hebben. Niet met iemand die mij zo vernedert, in het openbaar. Zo zie je maar wat succes met iemand kan doen..."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws