Schöne baalt: 'Weten waar we Ajax pijn kunnen doen, was vanavond niet zo'

Schöne baalt: 'Weten waar we Ajax pijn kunnen doen, was vanavond niet zo'

Gepubliceerd: woensdag 3 maart 2021 om 23:48wo 03-03-2021 om 23:48

Voor Lasse Schöne liep de wedstrijd van sc Heerenveen tegen zijn oude ploeg Ajax uit op een deceptie. De Deense middenvelder kon zijn stempel niet drukken en baalt na afloop van de wedstrijd flink van de uitschakeling in het bekertoernooi.

Het was een bijzondere wedstrijd voor Schöne, die zijn oud-ploeggenoten tegenkwam in het Abe Lenstra Stadion. "Het is altijd leuk om al die jongens te zien", begint hij voor de camera van ESPN. "Kijk: het was gewoon een halve finale, we wilden de finale halen. Het is bijzonder, omdat je er lang hebt gevoetbald. Maar het voelt nu even niet zo..."

Met al zijn Ajax-ervaring kon Schöne trainer Johnny Jansen een aantal tips geven wat betreft de speelwijze, maar dat leverde niets op. "Niet alleen ik, ook Siem en de andere jongens. We weten natuurlijk wel waar je ze pijn kan doen, maar dat deden we niet echt vanavond", vervolgt Schöne, die niet goed in zijn spel kwam. "Ik had liever wel wat meer aan de bal willen komen, ik heb hem niet vaak aangeraakt vanavond. Dat is ook mijn sterke punt, maar dat kwam er niet echt uit."

De Deen voelt zich goed in Heerenveen en hoopt er aankomende zomer bij te zijn, wanneer Denemarken naar het EK gaat. Hij weet niet of hij in beeld is bij het nationale elftal. "Dat moet je aan de bondscoach vragen. Ik zit er in ieder geval dichter tegenaan dan een paar maanden geleden. Dat is waarom ik terug ben gekomen om te spelen. Het zou heel mooi zijn."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws