Overmars geeft plankgas met Ajax: 'Aanbieding waarvan je van je stoel valt'

Overmars geeft plankgas met Ajax: 'Aanbieding waarvan je van je stoel valt'

04-03-2021 06:30
173

Ajax geeft Brian Brobbey niet op. Dat bevestigt Marc Overmars aan De Telegraaf. Hij stelt alles in het werk om de negentienjarige spits in Amsterdam te houden.

Overmars haalde in gesprek met De Telegraaf vernietigend uit naar KNVB-directeur Nico-Jan Hoogma, die zich publiekelijk uitsprak over de interesse van RB Leipzig in Brobbey. De irritatie kwam voort het feit dat Ajax vol inzet op contractverlenging. Overmars zou vorige week naar Monaco zijn gevlogen voor een gesprek met zaakwaarnemer Mino Raiola, al wil hij dat niet bevestigen.

"We hebben een aanbieding gedaan waarvan je van je stoel valt", bevestigt Overmars. "Nee, de hoogte van het salaris geef ik niet. Maar uit het voorstel spreekt heel, heel veel vertrouwen." Brobbey kan ook na de komst van Sébastien Haller rekenen op 'veel speeltijd', benadrukt hij. "We hebben met hem hetzelfde idee als eerder met Ryan Gravenberch. En kijk welke stappen Ryan heeft gezet. (...) Brobbey is een belangrijk onderdeel van onze toekomstplannen."

Overmars vindt dat Brobbey als rasechte Ajacied moet 'opgroeien' in Amsterdam. De spits was belangrijk tegen PSV en in het Europa League-tweeluik tegen Lille OSC. "Ik hoop echt dat Brian en zijn zaakwaarnemer alsnog voor een nieuw contract bij Ajax kiezen. Dat is voor iedereen het beste."